Uusi halli Huhkolinnan tilalle

04.04.2016 - 22:07 Satu Ojala

Huittisten kaupunginvaltuutetut avasivat sanaisat arkkunsa, kun valtuusto käsitteli urheilutalo Huhkolinnan saneerausta tai vaihtoehtoisesti  uuden liikuntahallin rakentamista tämäniltaisessa kokouksessaan. Valtuusto pui asiaa kolme tuntia, jonka aikana äänestettiin kuusi kertaa.
Kaupunginhallituksen esitys, jonka mukaan Huittisiin rakennetaan uusi liikuntahalli uimahallin viereen, jäi voimaan. Uudisrakennuksen valmistelutyöt aloitetaan heti, jotta rakennuspiirustukset ehtivät ely-keskukseen ennen vuodenvaihdetta. Opetusministeriö on jo aiemmin myöntänyt Huhkolinnan saneeraukseen enimmillään 750 000 euron avustuksen. Koulutusjohtaja Eija Mattilan mukaan aluehallintovirastosta on todettu, että avustus voidaan siirtää uudisrakennukseen. Ministeriölle on tärkeintä se, että Huittisissa saadaan liikuntapaikka-asiat kuntoon eikä se, miten ne toteutetaan.
Osa valtuutetuista oli sitä mieltä, että asia oli kehnosti valmisteltu ja että se palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Esitys kaatui äänin 29-6. Toisessa äänestyksessä äänestettiin uuden hallin sijainnista, jolloin asia olisi jälleen edennyt uuteen valmisteluun. Se kaatui äänin 30-4 yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää. Kolmannessa äänestyksessä uudisrakennusta esitettiin rakennettavaksi nykyisen Huhkolinnan paikalle. Sekin kaatui äänin 30-5. Neljännessä äänestyksessä esitettiin, että Huhkolinna saneerataan. Se kaatui äänin 29-6. Viidennessä äänestyksessä haluttiin muuttaa uudisrakennuksen maksimikäyttäjämäääriä ja olisi viilattu tilaohjelmaa. Se kaatui äänin 25-6 neljän valtuutetun äänestäessä tyhjää. Viimeisessä äänestyksessä olisi haluttu saada varmuus valtionosuudesta ennen rakentamispäätöstä. Se kaatui äänin 28-7.

KOMMENTIT
5. huhtikuu 2016 - 10:33Järkyttynyt
Kylläpä oli järkyttävää seurata valtuuston kokousta, ei tolkun häivää koko iltana. Taidettiin taas päättää tehdä väliaikainen halli, joka palvelee vain koululiikuntaa, sekä toimii urheilukentän välinevarastona. Nyt olisi kaiken järjen mukaan pitänyt päättää samalla Lauttakylän koulun kohtalosta, eli ensin uusi ja riittävän iso monitoimihalli Kivirannan pellolle ja myöhemmin uusi koulu siihen samalle tontille. Näin toimien Huittinen olisi ottanut harppauksen seutukunnan keskukseksi, pelkästään kaupat eivät sitä valitettavasti voi tehdä.
5. huhtikuu 2016 - 18:41Ilkka Lahti
Oli todella järkyttävää kuunnella etenkin muutamien kaikkitietoisten puheenvuoroja, oli toki hyviäkin ja oikea päästös saatiin melko selvästi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.