Huittinen haluaisi lupapalvelut takaisin

04.03.2017 - 16:02 Satu Ojala
Sisäministeri Paula Risikko vastasi huittislaisten kysymyksiin lauantaina Lautturin edessä.

Sisäministeri Paula Risikko (kok) sai eteensä ison nipun kysymyksiä, kun hän kävi Huittisissa lauantaina. Suurin osa kysymyksistä koski sotea, mutta osa myös ministerin omaa hallinnonalaa, kuten turvallisuutta. Kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa jätti ministerille toiveen, että Huittisiin saataisiin lupapalvelut takaisin, edes yhtenä päivänä viikossa.
-Olemme taistelleet sen puolesta, että Huittisissa säilyisi poliisiasema. Meiltä kuitenkin vietiin lupapalvelut Kokemäelle, jonne ei ole julkista liikenneyhteyttä. Ja kuitenkin osa lupa-asioista edellyttää henkilökohtaista asiointia, sanoi Peltomaa.
-Ymmärrän murheenne ja lohdutan teitä, että vuonna 2016 tehty poliisilaitosten saneeraus on nyt toteutettu ja nyt emme enää vähennä palveluja. Laitoin viestinne jo eteenpäin ja katsotaan, mitä sen eteen voitaisiin tehdä, sanoi ministeri Risikko.

Sotaveteraani Esko Rantanen kyseli turvapaikanhakijoiden tilanteesta ja siitä, miten heitä kohdellaan Suomessa. Rantanen itse on lähtenyt 17-vuotiaana puolustamaan Suomea ilman minkäänlaista tukea.
-Ymmärrän näkökulmanne, vastasi ministeri.
-Meillä on vielä 19.000 turvapaikanhakijaa vastaanottokeskuksissa ja 2.300 odottamassa kuntapaikkaa. Me pyrimme hoitamaan asiamme tässä tilanteessa hyvin. Tuista on keskusteltu muiden maiden kanssa ja haluamme olla samalla viivalla, emme sen vetovoimaisempia kuin mikään muukaan maa. Meidän on tarkkaan arvioitava, ketkä saavat turvapaikan ja ketkä ei. Kaikille emme voi sitä antaa, sanoi ministeri Paula Risikko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.