Huittisten peurakolarit korostuvat tilastoissa

04.01.2019 - 05:08 Sari Mäkelä
Markkinointijohtaja Esa Nummi (vas.) ja vahinkotarkastaja Jussi Westergård ovat huolissaan hirvieläinonnettomuuksien määrän kasvusta. Kuljettajien on syytä kunnioittaa hirvivaaramerkkejä ja hiljentää hämärässä vauhtia.

LähiTapiola Lännen asiakkaille sattuvien hirvieläinkolarien määrä on ollut melkoisessa noususuunnassa kolmen viime vuoden ajan. Vakuutusyhtiön alueista etenkin peurakolarit korostuvat Huittisissa, Raumalla, Eurassa ja Uudessakaupungissa.

–Huittinen on kaikkein vahinkoherkintä aluetta. Mutu-tuntumalla sanoisin, että puolet hirvieläinonnettomuuksien korvauksistamme tulee Huittisista. Huittisten heijastusaluetta peurakolareissa on myös kakkostien varren Punkalaidun ja Kokemäki, kertoo vahinkotarkastaja Jussi Westergård.

Vuonna 2016 LähiTapiola Lännen asiakkaille sattui 190 hirvieläinkolaria. Vuonna 2017 sattui yhteensä 260 vahinkoa. Markkinointijohtaja Esa Nummi sanoo, että määrät ovat nousseet 20 prosentin vuosivauhtia. (..)

Westergård sanoo hirvieläinvahinkojen jakaantuvan yleensä niin, että kymmenen prosenttia on hirvikolareita, loput peura- ja kaurisvahinkoja.

–Peurakolareita tapahtuu paljon, koska nykyään on niin leutoja talvia, että lyhytjalkaiset sorkkaeläimetkin pääsevät hyvin kulkemaan ruokamahdollisuuksien perässä. Peura- ja kauriskannat ovat myös vahvoja.

–Onneksi hirvikolareita on vähän ja vakavammilta onnettomuuksilta on vältytty. Riista-aitoja olisi tärkeää saada esimerkiksi kakkostielle Forssan suuntaan.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.