Painavaa tavaraa

03.12.2018 - 05:27 Minna Karru
–Jätetään jotain tehtävää seuraavallekin sukupolvelle, Pentti Eskola (oik.) totesi tuleeko vielä uusia kirjoja -kysymykseen. Eskolan kanssa kirjaa pitelevät Hannu Rintakoski, Eeva-Maija Ryti, Aarno Korpela, Matti Lähteenmäki, Anne Turkko ja Heikki Jaakola

–Tyhjältä tuntuu, sanoo Heikki Jaakola.
Hän on yksi puurtajista, jotka ovat koonneet ensin Kaikki alkoi Loimasta -kirjaa ja nyt Sitten nousivat Jokisivu- ja Korvenkylä -kirjaa. Kirja-askareissa meni kymmenkunta vuotta.

Jaakolan lisäksi kylähistorian kakkososan kanssa töitä ovat paiskineet toimituskunnan jäsenet Aarno Korpela, Matti Lähteenmäki, Margit Tuomi, Eeva-Maija Ryti, Hannu Rintakoski, Uuno Kulmala, Pentti Eskola ja Anne Turkko. Jokusia tekstejä on myös muilta kuin toimituskunnan jäseniltä. (..)

Marjut Peltolan taittamassa toisessa osassa katsottavaa on vielä enemmän kuin pari vuotta sitten julkaistussa ensimmäisessä osassa.
–Tässä on sivuja 768 ja kuvia reilut 670, Hannu Rintakoski laskeskelee.

Ensimmäisessä osassa sivuja oli 491 ja kuviakin selvästi uutta opusta vähemmän. Kirjasta otettiin uusi painos syksyllä.

Molemmat kirjat ovat Loima-Jokisivu -seuran kustantamia.

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.