Jarttu Oy:n Kalle ja Juha Jarttu Huittisten Vuoden yrittäjiä

03.11.2018 - 20:00 Toimitus
Juha (vas.) ja Kalle Jartun Jarttu Oy:n toimialat ovat maanrakennus sekä maa- ja siipikarjatalous. Kuva: Satu Ojala

 

Huittisten Yrittäjät on valinnut Vuoden yrittäjiksi Jarttu Oy:n yrittäjät Kalle ja Juha Jartun.

Jarttu Oy:n liiketoiminta perustuu kahteen tukijalkaan: maanrakennukseen sekä maa- ja siipikarjatalouteen. Tällä hetkellä maanrakennus vastaa puolta yrityksen  5,3 miljoonan euron liikevaihdosta, broilertuotanto noin  46 prosenttia ja viljatuotanto 4 prosenttia.

Maanrakennuskoneita on kolmisenkymmentä ja pääasiallinen tekeminen on teollisuuden pohja- ja alueputkistoiden rakentaminen.

Broilereita yritys tuottaa noin 1,9 miljoonaa kiloa. Pääasiassa broilertuotantoon menevää viljaa tuotetaan vuosittain 0,8 miljoonaa kiloa 170 peltohehtaarilla.

Yritys hyödyntää nykyteknologiaa molemmilla toimialoillaan.

Yritys työllistää vakituisesti noin 15 henkilöä ja sesonkiaikoina lisäksi keskimäärin 10 aliurakoitsijaa.

 

–Huittisten Yrittäjien teema tälle vuodelle on Lähiyrittäjyys ja lähipalvelut – iloitse paikallisesta, sanoo Yrittäjien puheenjohtaja Jouni Isotalo.

–Teeman mukaisesti Huittisten Yrittäjät valitsi vuoden yrittäjäksi maasta ja maataloudesta alkuvoimansa saaneen, mutta voimakkaasti paikallisen rakentamisen tukemiseen siirtyneen yrityksen. Pienmuotoisesti vuonna 2005 aloitettu maanrakennustoiminta on laajentunut 13 vuodessa paikallisesti merkittäväksi liiketoiminnaksi, mutta omia juuria ei silti ole unohdettu.

 

Kalle ja Juha Jarttu ovat yrittäjiä ja viljelijöitä viidennessä polvessa. Maataloutta tilalla on harjoitettu vuodesta 1926.

Nykyisten omistajien isä Pekka Jarttu aloitti broilertuotannon vuonna 1979. Toiminta yhtiöitettiin 1988. Sukupolvenvaihdos tehtiin 2007.

Kalle Jartun mukaan tulevaisuuden näkymissä heillä on maltillista kasvua, sekä pyrkimys pysyä mukana tekniikan kehityksen eturintamassa. Lisäksi toiveena molemmilla yrittäjillä on, että yritykselle löytyy jatkaja omista lapsista.

 

Video Vuoden yrittäjistä pyörii täällä.

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.