Saarikko kannustaa kuntapäättäjiä kaukokatseisuuteen

03.10.2017 - 13:29 Satu Ojala
Annika Saarikko (kesk.) keskusteli huittislaisen puolueväen kanssa, kun hän oli matkalla Porin sote-tapaamisesta Helsinkiin.

Kesällä virkaansa astunut peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) tapasi maanantaina huittislaista keskustaväkeä pysähtyessään tunniksi Huittisiin matkalla Porista Helsinkiin. Porissa Saarikko oli tapaamassa sote- ja maakuntauudistuksen alueellisia valmistelijoita.
Sote nousi esille Huittisten tapaamisessakin. Huittisten kaupunki on saanut alan yrityksiltä tarjouksia vanhustenhuollon yksiköistä ja niiden toiminnasta.
–Tämä on tuttua viestiä, sillä tarjouksia ovat saaneet monet muutkin kunnat. Kunnilla on omassa vallassaan, mitä kiinteistöilleen tekevät, mutta kun sote alkaa vuonna 2020, maakunnalla on velvollisuus ottaa haltuunsa kaikki nykykäytössä olevat sote-kiinteistöt kolmeksi vuodeksi. Huittinen on sen kokoinen paikkakunta, että kyllä täällä palveluita tulee säilymään.
Saarikko suosittelee kuntapäättäjille kaukokatseisuutta.
–Ja pitää osata myös lukea myös rivien välistä. Jos kuntaan ei haluta julkista monopolia niin ei ole myöskään tarkoituksenmukaista, että muodostuisi  yksityinen monopoli. Nyt ei kannata tehdä kovin lyhytnäköisiä ratkaisuja, kun odotteluvaihetta on vielä kaksi vuotta ja palvelut pyörivät täällä.
Huittisten keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Hannu Haapasalo totesi, että etenkin Annalan ympärillä pelätään sitä, että Satakunnan sote ei sitä enää hoitaisi.
–Se, että Huittisissa on kolme vanhustenhuollon yksikköä, kuulostaa vielä ihan kohtuulliselta. Kiinteistöjen kunto vaikuttaa maakuntien arvioon ja ikäihmisten palvelut ovat jatkossakin lähipalveluja, rauhoitteli Saarikko.

Lue Saarikon vierailusta lisää keskiviikon Lauttakylä-lehdestä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.