Kohti e-ammattilaisuutta

03.08.2018 - 05:21 Mikko Perttunen
–Menestyminen e-urheilussa vaatii omistautumista ja aikaa, tietää Elis Lindroos.

Huittislainen Elis Lindroos on harrastanut e-urheilua nyt useamman vuoden. Toistaiseksi paras saavutus on suomenruotsalaisen Facklan 2018 -turnauksen kakkossija. Välierät ja finaali pelattiin lavalla ja näytettiin suorana Yleltä.
−Sinne mentiin vain pelailemaan ja pitämään hauskaa. Alkulohkossa hävittiin ainoastaan yksi peli, ja tuo sama joukkue kohdattiin välierissä. Finaalissakin onnistuttiin viemään peli jatkoajalle, mutta 2 500 euron palkintopotti jäi vastustajan taskuun.

Elis Lindroos pelaa Counter-Strike: Global Offensivea, joka on niin sanottu ensimmäisen persoonan ammunta- eli FPS-peli. (..)

–Kun aloitin, olin umpisurkea, mutta pelatessa tuli sellainen olo, että haluaa vain kehittyä ja tulla koko ajan paremmaksi.

Tämän jälkeen ei muihin peleihin ole oikein löytynyt mielenkiintoa. Eikä oikeastaan aikaakaan, sillä Counter-Striken treenaaminen vie vuorokaudesta tunteja siinä missä ammattilaisuuden tavoittelu perinteisissäkin urheilulajeissa.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.