Runsaat sateet nostivat Loimijoen pintaa metrillä

03.05.2018 - 13:37 Satu Ojala

Vapun runsaat sateet nostivat jokien vedenpintaa ja virtaamia lähelle tulvalukemia. Vappuaattona Loimijoen vedenkorkeus Maurialankoskessa oli 53,6 metriä meren pinnasta, tänään 54,5. Virtaama on noussut hieman alle 30 kuutiosta sekunnissa 91 kuutioon sekunnissa.

Vedenpintojen nousu on lyhytaikaista, sillä ennusteiden mukaan niiden pitäisi lähteä vähitellen laskuun ja palautua entisiin lukemiin viikon aikana. Myös virtaamat vähenevät samaan tahtiin. Lauhassa Syyrensuun mittauspisteessä nousu ja virtaaman kasvu on ollut maltillisempaa, mutta ennusteiden mukaan nousu jatkuu ja virtaamat kasvavat vielä tämän päivän aikana. Alkuviikon lukemista vedenpinnan on ennustettu nousevan 45 senttiä ja virtaaman vapun 400 kuutiosta 500 kuutioon lähimmän vuorokauden aikana. Tulvaraja ei ennusteiden mukaan ylity.
Kokemäenjoessa on tehty öljyntorjuntatöitä Harjavallan patoaltaassa talvisen vahingon jälkeen. Harjavallassa joudutaan todennäköisesti turvautumaan ohijuoksutuksiin, mikä lisää öljyn liikkeellelähdön riskiä alajuoksulle.
 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.