Kun työpaikat ja tekijät eivät kohtaa

03.05.2018 - 05:14 Mikko Perttunen
Aiko Academyn toimitusjohtaja Sami Pekonen oli Huittisissa kertomassa rekrykoulutuksesta.

Työttömyysprosentti on Huittisissa tällä hetkellä kahdeksan prosentin luokkaa. Samaan aikaan monilla aloilla työntekijöistä on kuitenkin huutava pula.
–Arvioiden mukaan rakenteellinen työttömyys on noin viiden prosentin tienoilla, eli niin suuri osa ihmisistä jää joka tapauksessa työmarkkinoiden ulkopuolelle. Kaikki sen ylittävä olisi kuitenkin periaatteessa mahdollista työllistää, elinvoimajohtaja Riikka Peippo sanoo.

Pahimmillaan pula tekijöistä haittaa jopa yritysten kasvua. Työpaikat ovat auki pitkään, eikä ilman lisäkäsiä voi välttämättä kasvattaa tilauskantaa. Elintarviketeollisuus vielä löytää Huittisissa työntekijöitä, mutta sielläkin hakijamäärät ovat vähentyneet.

–Voi olla, että löytyy kulttuurialan työntekijöitä, vaikka kaivattaisiin cnc-koneistajaa. Kohtaantoongelma on olemassa, mutta jos on halua kouluttautua, kaikki on mahdollista, Aiko Academyn toimitusjohtaja Sami Pekonen kertoo.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.