Kaupunginhallitus Huhkolanpuiston kannalla

03.04.2019 - 05:14 Marja-Liisa Hakanen
Uuden Lauttakylän koulun alustava suunnittelualue Huhkolanpuistossa on merkitty karttaan punaisella katkoviivalla.

Huittisten kaupunginhallitus päätyi samalle kannalle kuin Lauttakylän uuden koulun ohjausryhmä; äänin 4–3, 2 tyhjää se päätti esittää valtuustolle, että uusi koulu rakennettaisiin Huhkolanpuistoon.

Esitystään kaupunginhallitus perustelee sillä, että rakentaminen on Huhkolassa edullisempaa kuin Kivirannan pellolla, joten kouluhanke voitaisiin tehdä siihen varatuilla määrärahoilla. Myös liikennejärjestelyt tulevat edullisemmaksi kuin Kivirannan pellolle rakennettava koulu edellyttäisi.

Yhtenä tonttivaihtoehtona oli entisen koulun paikka Koulukadulla, mutta siihen verrattuna Huhkolanpuiston eduksi luetaan sijainti lähempänä ja samalla puolen Lauttakylänkatua kuin muut koulupäivän aikana käytettävät palvelut, esimerkiksi liikuntahalli, uimahalli ja kirjasto. Koulukadun tontin kaupunginhallitus katsoo soveltuvan erinomaisesti asuntorakentamiseen. (..)

Lopullisesti uuden koulun sijantipaikasta päättää kaupunginvaltuusto tulevana maanantaina.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.