Kohti parempaa hoitoa pala kerrallaan

03.01.2019 - 05:21 Satu Ojala
Diabeteshoitaja Päivi Kannisto ja terveyskeskuslääkäri Antti Kujansuu tekevät terveyshyötytiimissä paljon yhteistyötä

Huittisten terveyskeskuksessa kehitetään toimintaa määrätietoisesti kohti asiakasystävällisempää suuntaa. Kehitystyö ottaa oman aikansa, koska tehtävääkin on paljon. Avosairaanhoidon kehittämisprojekti alkoi viime kesänä.

–Terveyskeskuksissa on yleisesti ongelmana jonottaminen ja se, että hoitotulokset eivät ole sellaisia, mitä niiden pitäisi olla. Suomalaisessa terveydenhuollossa pullonkaulana on myös se, että hoito on pomppuilevaa. Asiakas käy useamman ammattilaisen vastaanotolla, jotka jokainen hoitavat sitä omaa sektoriaan. Kokonaisuus on usein hukassa, kun kenelläkään ei ole aikaa paneutua siihen, sanoo ylilääkäri Anna Jaatinen Huittisten terveyskeskuksesta.

Terveyshyötytiimi aloitti toimintansa lokakuun alussa. Tiimissä ovat terveyskeskuslääkäri Antti Kujansuu sekä terveyskeskuksen diabeteshoitajat, astmahoitaja, päihdehoitaja ja haavahoitaja.

–Terveyshyötytiimi etenee työssään asiakas kerrallaan ja joukko kasvaa koko ajan. Asiakkaina on henkilöitä, joilla on vähintään kaksi hoidettavaa ongelmaa ja jotka ovat joutuneet käymään useasti vastaanotoilla. He saavat oman hoitovastaavan, johon he ottavat aina yhteyttä, kun tarvitsevat apua. Hoitovastaava on yhteydessä lääkäriin ja näin hoitaja pystyy hoitamaan asiakasta pidemmälle kuin aiemmin.
 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä,
joka ilmestyi poikkeuksellisesti tänään torstaina.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.