Aluehallintovirastolta huomautus Huittisten terveyskeskukselle

24.02.2011 - 09:51 Sirpa Mähkä

Lounais-Suomen aluehallintovirasto on havainnut henkilöstön riittämättömyydestä johtuvia vakavia puutteita potilaiden itsemääräämisoikeudessa Huittisten  terveyskeskuksessa.

Aluehallintoviraston valvontapäätöksessä todetaan, että vuodeosastohoidon hoitohenkilökunnan vajauksella on ollut suoraan vaikutusta potilaiden itsemääräämisoikeuden toteutumiseen ja että potilaita on jouduttu rajoittamaan tarpeettomasti, kun  turvallisuutta ei ole voitu muutoin varmistaa.

Resurssien vähäisyydestä johtuen ei myöskään potilaiden kuntoutukseen ja yleiseen hyvinvointiin ole voitu kohdentaa riittävästi työpanosta.

Tilanne oli pahimmillaan vuonna 2008.

Vt. ylilääkäri Linnea Kenni-Jussila korostaa, että tuolloin alkuvuodesta vuodeosasto ykkönen oli täynnä ja henkilöstöstä oli vajausta eikä sijaisia saatu. Sekavien dementikkojen ja laitasängyissä pdettyjen kapuamista sängyistä jouduttiin heidän oman turvallisuutensa tähden estämään. 

Aluehallintovirastonkin mukaan henkilöstötilanne oli parempi jo viime vuonna eikä hoitokäytännöissä havaittu puutteita. Kenni-Jussila sanoo, että nyt henkilöstöä ja hoitopaikkoja on erittäin hyvin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.