Peltipoliisien kaatajat saatu selville rikossarjan selvitessä

18.02.2011 - 18:37 Sirpa Mähkä

Poliisi on selvittänyt useilla paikkakunnilla tapahtuneiden rikosten sarjan.

Loimaan Valintatalon, Kylmäkosken Nesteen ja Alastaron Siwan ryöstöistä epäillään kahta Sastamalan suunnalta olevaa kolmekymppistä miestä.

Toinen epäillyistä on edelleen tutkintavankina ja toinen epäilty, jolla ei ole aikaisempaa rikos-taustaa, on oikeuden päätöksellä vapautettu vastaamaan epäiltyihin tekoihin aikanaan vapaalta jalalta. 

Esitutkinnassa selvitettyjä juttuja on kaikkiaan kolmisenkymmentä. Ryöstöjen lisäksi mm. kuusi törkeää varkautta, kolme törkeää vahingontekoa ja useita varkauksia. Juttusarjan yhteydessä tuli esille myös törkeä ampuma-aserikos ja törkeä huumausainerikos sekä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia.

Esitutkinnassa on saatu poliisin haltuun mm. 14 erilaista anastettua asetta. Anastettua omaisuutta on jo palautettu omistajilleen huomattava määrä. Rikoshyödyn arvioidaan kohoavan jopa 150 000 euroon.

Poliisi on saanut selville myös törkeitä vahingontekoja, jotka kohdistuivat automaattisiin nopeusvalvontatolppiin mm. valtatie 12:lla Sastamalassa. Materiaaliset vahingot kohoavat näissäkin tapauksissa huomattaviksi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.