Nopean toiminnan miehestä Huittisten Vuoden yrittäjä

02.11.2019 - 20:00 Pipsa Vatanen
Juha-Pekka Kiviniitty perusti isänsä Unton kanssa Kiviniityn Auto- ja Maatalouskonehuollon vuonna 1977.

61-vuotias Juha-Pekka Kiviniitty on Vuoden yrittäjä Huittisissa vuosimallia 2019.
–Kyllä tästä palkinnosta voi olla rehellisesti ylpeä. Kuten myös siitäkin, että oma yritys on ollut toiminnassa yli 40 vuotta ja Huittisten Yrittäjät jopa 90 vuotta.

J-P perusti isänsä Unton kanssa Kiviniityn Auto- ja Maatalouskonehuollon vuonna 1977. Untolle tarjottiin sopimusta Hankkijan sopimuskorjaamona Vammalassa. Ehtona oli, että poika lähtee mukaan yritykseen.
–Asiaa pohdittiin yhden yön ajan. Olen yhä nopean toiminnan ja päätösten mies, J-P paljastaa.

Kun toiminta vakiintui Vammalassa, yritys laajensi yrittäjien kotikaupunkiin Huittisiin vuonna 1996. Nykyiset, runsaan 3 000 neliön toimitilat sijaitsevat Mommolan risteyksessä.

Yritystoiminta on vuosien aikana laajentunut konehuolloista muun muassa hinaus- ja autopesulapalveluun. Tulevaisuuden visioita on pohdittu kuuden vuoden päähän, vuoteen 2025. Kasvuhalut kytevät yrityksen sisällä, mutta myös konkreettisia kuntarajoja ylittäviä suunnitelmia on.
–Suurin haaste on, että pysyisi itse terveenä ja voisi viedä yritystä eteenpäin.

Palkintoperusteluissa kiitellään yrityksen säilymistä vahvasti perheyrityksenä. J-P on ottanut yritystoimintaan mukaan omat lapsensa Kaisan, Kallen ja Ann-Niinan. Osaomistajia heistä tuli vuonna 2012. Jokainen heistä on yrityksessä töissä, kuten myös J-P:n puoliso Anne sekä Ann-Niinan puoliso Joonas.

Kiviniityn myymälät Huittisissa ja Sastamalassa työllistävät yhteensä 43 henkilöä, heistä lähes puolet on naisia. Yrityksen liikevaihto on noin 11,5 miljoonaa euroa vuodessa.

 

 Video Vuoden yrittäjästä pyörii täällä.

 

Lue lisää Vuoden yrittäjästä Lauttakylä-lehden Tarmo-yrittäjäliitteestä (6.11.2019).
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.