Uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoa suunnitellaan nykyisten voimajohtojen pohjoispuolelle

02.10.2019 - 05:13 Minna Karru
Yva-ohjelmaa Huittisissa esittelivät projektikoordinaattori William Velmala Pöyry Finlandista (vas.), kehityspäällikkö Satu Vuorikoski Fingridistä, ylitarkastaja Anu Lillunen Varsinais-Suomen ely-keskuksesta sekä tekninen asiantuntija Pasi Saari Fingridis

Kantaverkkoyhtiö Fingrid suunnittelee uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoa Huittisten ja Forssan välille osana valtakunnallista sähkönsiirron kantaverkkoa.

Viime viikolla yleisötilaisuudessa Huittisissa esiteltiin vasta valmistunutta ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa. Siitä voi sanoa mielipiteensä 10.10. asti. Kirjalliset mielipiteet osoitetaan Varsinais-Suomen ely-keskuksen kirjaamoon.

–Mielipiteet ovat aidosti tärkeitä, ne tuottava tietoa suunnitelmaa varten. Paikallisten palaute on merkittävä apu, sanoi Fingridin kehityspäällikkö Satu Vuorikoski. Se oli hänen vastauksensa yleisön joukosta esitettyyn epäilyyn, että yva-vaihe on pelkkää estetiikkaa ja teatteria.

Fingridin teknisen asiantuntijan Pasi Saaren mukaan suunnittelun lähtökohta on hyödyntää nykyisten kantaverkon voimajohtojen maastokäytäviä.

–Uutta 400+110 kilovoltin voimajohtoa suunnitellaan pääsääntöisesti nykyisten voimajohtojen pohjoispuolelle, josta puretaan 110 kilovoltin voimajohto Kolsi–Forssa. Kolsi–Forssa-voimajohto on valmistunut pääosin 1950-luvulla. Sen tekninen käyttöikä on loppumassa.

Huittisten sähköaseman lähellä nykyinen 110 kilovoltin voimajohto on tarkoitus jättää omaan maastokäytäväänsä. Uusi 400 kilovoltin voimajohto sijoittuu nykyisten voimajohtojen eteläpuolelle.

–Muutoin uusi voimajohto voidaan rakentaa yhteispylväsrakenteena purettavan voimajohdon paikalle. Se vähentää voimajohtoalueen levenemistä. Yhteispylväsrakenteessa yläorressa on uusi 400 kilovoltin voimajohto ja väliorressa uusittava 110 kilovoltin voimajohto, Saari selitti.

 

 

 

 

Lue juttu loppuun Lauttakylä-lehden numerosta 40 (2.10.2019).
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.