Huhkolinna perusteellisen remontin tarpeessa

02.09.2015 - 15:24 Satu Ojala

Vuonna 1970 valmistunut urheilutalo Huhkolinna on ollut aina ahkerassa käytössä. Paineita talolle luo entisestään sisäliikuntatilojen puute keskustassa, kun Lauttakylän koulun liikuntasali on jo ollut jo pari vuotta poissa käytöstä. Taloa on laajennettu pariin otteeseen, mutta tilaa tarvittaisiin edelleen lisää. Samalla pitäisi saneerata jo rakenteita, joita ajan hammas on pureskellut ja rakentaa tilat nykyvaatimusten mukaisiksi.
Huhkolinnassa on liikuntasali, joka voidaan jakaa kahdella väliverholla kolmeen osaan.  Salin leveys on 20 metriä ja pituus 45 metriä. Salin vapaa korkeus on kuusi metriä. Liikuntatilat ovat päivisin pääasiallisesti Pellonpuiston ja Lauttakylän koulun käytössä. Muita käyttäjiä ovat varhaiskasvatus, nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä terveyskeskus. Iltaisin pääasiallisia käyttäjiä ovat urheiluseurat.
–Tällä hetkellä päivisin tilat eivät riitä kaikille tarvitseville koulujen liikuntaryhmille. Iltaisin salitilan tarvetta lisäävät urheiluseurat, jotka tarvitsisivat nykyistä enemmän harjoitusaikoja, sanoo nuoriso- ja liikuntatoimen johtaja Teuvo Munkki.
Tarveselvityksen mukaan Huhkolinnan salin mitat eivät täytä nykyisiä eri lajien vaatimuksia futsalin, lentopallon ja salibandyn osalta. Huittisissa naisten lentopallo ja futsal ovat korkeimmalla sarjatasolla alkavalla kaudella. Molemmat lajit tarvitsevat nykyolosuhteissa poikkeusluvat, että saavat pelata kotiottelunsa Huittisissa. Poikkeuslupien ehtona on ollut, että Huittisiin on tulossa liikuntatilojen peruskorjaus, joka on hyväksytty Huittisten kaupungin investointiohjelmaan.
Futsalissa kotipelit pelataan Huhkolinnassa, lentopallossa Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskuksessa.
Tarveselvityksessä on tutkittu neljää eri korjausvaihtoehtoa. Ykkösvaihtoehdossa urheilutaloon tehtäisiin vain välttämättömät korjaukset ja kunnostukset. Neljännessä vaihtoehdossa laajennus ja peruskorjaus toteutettaisiin niin, että lentopallon liigapelien pelaaminen Huhkolinnassa olisi mahdollista. Tässä mallissa olisi huomioitu eri lajien tilavaatimukset niin, että salissa voitaisiin samaan aikaan harjoitella useita eri lajeja. 
Eri vaihtoehtojen karkea kustannushaitari on 2,5 miljoonasta eurosta 6,3 miljoonaan euroon.  Hanke sisältyy opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan vuosille 2014–2017. Avustusta on valtiolta luvassa enintään 750 000 euroa.
Nuoriso- ja liikuntalautakunta esittää kaupunginhallitukselle laajennuksen kolmosvaihtoehdon toteuttamista.
–Meidän pitää pyrkiä toimivaan, turvalliseen, eri käyttäjäryhmät huomioivaan ja taloudelliseen vaihtoehtoon. Kuninkaisten salia voitaisiin sitten remontoida lentopallon tarpeita vastaaviksi, sanoo Teuvo Munkki.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.