Mistä tilaa yrittää?

02.08.2017 - 06:16 Antti Salminen
Huittisten Koti-ikkunan Pekka Heikkilän mukaan Huittisissa on yleisesti vähemmän tyhjiä liike- ja toimistotiloja kuin naapurikunnissa.

Yhä useammat ostokset tehdään netissä. Huittisista kivijalkakauppoja ja liikeyrityksiä löytyy silti suunnilleen saman verran kuin takavuosina.
Keskusta-alueen tyhjien liiketilojen määrä voidaan laskea korkeintaan muutaman käden sormin.

–Katutason tyhjiä liiketiloja on Huittisissa yhteensä suunnilleen kymmenkunta. Luku elää hieman, mutta viime vuosina tässä suhteessa merkittävää muutosta ei ole tapahtunut, kiinteistönvälittäjä Jouni Kalliokoski Sp-Koti Huittisista arvioi.
Myös Huittisten Koti-ikkunan mukaan kehitys vapaiden liiketilojen suhteen on ollut viime ajat vakaata.
–Aina joku muuttaa, aloittaa tai lopettaa, mutta uusia tulijoita liiketiloihin on löytynyt melko hyvin. Paikkakunnalla toimiville yrittäjille ja koko kaupungin yritysilmapiirille täytyy antaa tunnustusta, Huittisten Koti-ikkunan kiinteistön- ja vuokranvälittäjä Pekka Heikkilä kehuu.

Tilojen toimivuus ratkaisee. - Pekka Heikkilä -

Kiinteistönvälittäjien mukaan tyypillisimmin haetaan noin 30–100 neliön liiketiloja, mutta asiakkaat ovat hyvin erilaisia.
–Tarpeet vaihtelevat erittäin paljon yrityksittäin kymmenestä neliöstä jopa tuhansiin neliöihin. Vuokrattavia tai myytäviä varastotiloja kysellään paljon, myyntineuvottelija Annika Peltomäki Satakunnan OP-Kiinteistökeskuksesta Huittisista sanoo.

Tilat ovat hyvässä käytössä tällä hetkellä myös Osuuspankin omistamassa liikerakennuksessa, jossa on takana mittava remontti.
–Katutasossa on vapaana yksi isompi liiketila yhdeksästä. Toisen kerroksen 16 tilasta vapaana on kolme pienempää tilaa. Ulkorakennuksessa kaikki tilat ovat vuokrattuina. Monenlaisille vuokratiloille vaikuttaa olevan tarvetta, Satakunnan Osuuspankin yritysasiakkuuksien asiakkuuspäällikkö Taneli Järvinen miettii.

Huittisissa halukkaita kivijalkakauppiaita on löytynyt tasaisesti kaikille alueille. Ydinkeskustassa riittää imua, vaikka Sahko ja Jokilevo kehittyvät samaan aikaan.
–Jos puhutaan keskusta-alueesta, kertaakaan asiakas ei ole sanonut, että en halua liiketilaa tietyltä alueelta. Tilojen toimivuus ratkaisee, ei se, oletko Lauttakylänkadulla vai Risto Rytin kadulla, Heikkilä näkee.

Naapurikuntiin verrattuna kiinteistönvälittäjien mielestä Huittisissa on vähän tyhjää liiketilaa.
–Huittinen pärjää tässä kilpailussa mainiosti, silmämääräisesti ja pikaisesti laskien tekee mieleni väittää, että meillä olisi kaikkia naapurikuntia parempi tilanne, Heikkilä arvioi.
–Satakunnan OP-Kiinteistökeskuksen toimialueella tarjontaa tyhjistä liiketiloista on eniten Harjavallassa ja Kokemäellä, Peltomäki sanoo.
Kalliokosken mielestä on hyvä ja normaali tilanne, että liike- ja toimistotiloja on aina vapaana hieman.
–Jos haluaa perustaa yrityksen, erilaisia tiloja löytyy Huittisista hyvin, Kalliokoski laskee.

 

 

Kaupunki kokoaa tietoa tiloista

Kiinteistönvälittäjien oman markkinoinnin lisäksi tietoa vapaista toimitiloista kootaan Huittisten kaupungin verkkosivuille.
–Julkaisemme nettisivuillamme veloituksetta meille toimitettavia vuokraus- ja myynti-ilmoituksia. Ja toisin päin autamme mielellään yrittäjiä tilojen etsimisessä, yritysasiamies Leena Hakanen Huittisten kaupungin elinkeinotoimesta toteaa.
Huittisten kaupunki ei toimi liiketilojen välittäjänä, mutta suuressa kuvassa kaupunki pyrkii omilla toimillaan pitämään keskustan ja kaupunkikuvan vireänä.
–On tietenkin myös meidän intressinä, ettei tyhjiä liiketiloja ole paljoa.
Kaupunki panostaa vuosittain noin 15 000 eurolla kauppiasverkoston ylläpitoon. Muun muassa Hullun yön järjestävä kauppiasverkosto on pyörinyt jo lähemmäs 10 vuotta ja siihen kuuluu satakunta yritystä.
–Kun tehdään yhdessä, saadaan keskustaan enemmän aktiivisuutta ja kivijalkakauppoihin uusia asiakkaita kauempaakin, Hakanen tiivistää.

 

 

Lue Lauttakylä-lehden digilehti.
Tilaa Lauttakylä-lehti täältä.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.