"Luotan tavallisiin suomalaisiin"

02.06.2017 - 17:41 Satu Ojala
Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (ps) kävi pikaisesti tapaamassa puolueen huittislaisia jäseniä kaupungintalolla.

Huittisten Perussuomalaiset halusivat tentata vielä viime metreillä puheenjohtajaehdokas Sampo Terhoa ennen viikon päästä koittavaa puoluekokousta. Terho vieraili tänään iltapäivällä Huittisissa.

-Me olemme tavallisen suomalaisen puolustajia. Haluan, että jokainen puolueen edustaja osaa kertoa äänestäjille, miten me puolustamme Suomea. Meidän perusarvojamme ovat isänmaallisuus, ahkeruus, rehellisyys, suorapuheisuus, turvallisuus ja populismi. Olemme enemmän kansanliike kuin puolue, olemme Suomen muutosvoima,sanoi Sampo Terho.

Terho luottaa siihen, että Perussuomalaiset nousevat vielä Suomen suurimmaksi puolueeksi. Se kuinka kauan siihen menee, sen aika näyttää.
-Lähdemme uudistamaan puoluetta puhtaalta pöydältä. Lähtökohta on vain aivan toisenlainen mitä Timo Soinilla oli 20 vuotta sitten. Silloin puolueen kannatus oli prosentin luokkaa. Meillä pitää nyt olla äänestäjillemme vastauksia siihen, miten hoidamme veropolitiikkaa, sosiaalipolitiikkaa, maahanmuuttoa ja ympäristöpolitiikkaa. Hallitus on saanut nyt talouden kääntymään nousuun ja olemme iloisia siitä, että olemme olleet hallituksessa mukana, sanoo Terho.

Aarne Matintalon esittämään kritiikkiin oikeusministerin salkusta luopumisesta Terho vastasi, että Jari Lindströmin kaudella perussuomalaiset saavuttivat sen minkä halusivatkin koskien esimerkiksi maahanmuuttoa ja raiskausten rangaistuksia. Näitä asioita viedään edelleen eteenpäin, vaikka oikeusministeri vaihtui. Kulttuuri- ja urheiluministerin tehtäviin kuuluvat muun muassa veikkausvoittovarojen jakaminen ja nuorisojärjestöjen avustuksista päättäminen, joita Terho pitää merkittävinä. 

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.