Huittisiin tehdään unelmien leikkipuisto

02.05.2019 - 05:29 Pipsa Vatanen
–Kuninkaistenmäen asukkaat ovat pitkälti lapsiperheitä. He odottavat kuumeisesti lapsille uutta leikkipaikkaa, toteaa kaupungin puistotyönjohtaja Minna Tömisevä.

 

Huittisten kaupunki aikoo heittää päiväkotilapsille ja koululaisille uudenlaisen haasteen. Nyt on mahdollisuus päästä suunnittelemaan leikkipuistoa.

Kuninkaistenmäen uuden asuinalueen leikkipuisto oli puistojen kehittämissuunnitelmassa mukana vuosina 2014–2016, mutta tulevan puiston paikalla kasvaa yhä koivuvaltaista metsää.
–Koska Kuninkaistenmäen puisto on ollut jo työlistalla, niin alueen asukkaat odottavat malttamattomana lapsille leikkipaikkaa, kaupungin puistotyönjohtaja Minna Tömisevä taustoittaa.

Nyt leikkipuiston suhteen on otettu ratkaiseva askel. Nuoria puiston käyttäjiä haastetaan suunnittelemaan unelmien leikkipuisto, joka sijaitsee aivan asuinalueen keskellä.

Kaupunki pyytää kaikkia alakoulujen, päiväkotien ja perhepäivähoitajien lapsia kertomaan leikkipuistoihin liittyvistä unelmistaan ja haaveistaan kuvin sekä tekstein. Aikaa ehdotusten jättämiseen on maanantaihin 13.5. asti. Sen jälkeen ehdotukset käydään läpi ja lapsista kootaan valintaraati valitsemaan lopullisia leikkivälineitä.

–Uuden leikkipuiston rakentamiseen käytetään noin 25–30 000 euroa, yhdyskuntatekniikan päällikkö Mikko Eskola arvioi.

Eskolan mukaan puistosta on tulossa Huittisten mittakaavassa pinta-alaltaan keskikokoinen leikkipuisto.
–Rakentamisen aikataulu on vielä avoin. Paljon riippuu siitäkin, että miten saamme näitä tulevia käyttäjiä osallistumaan haasteeseen.

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.