Nuoriso mukaan politiikkaan

02.04.2019 - 05:29 Mirja Mihalic
Paneelissa Äetsän koululla olivat vasemmistoliiton Ilkka Nikkinen (vas.), sosialidemokraattien Sofia Julin, vihreiden Minna Hölttä, kristillisdemokraattien Petri Kulju ja kokoomuksen Iida Leino.

Äetsän yläkoulun eduskuntavaalitentissä oppilaat kyselivät ja panelistit vastasivat. (..)

Ilmasto puhuttaa erityisesti nuoria, sillä he tulevat elämään muuttuvassa ilmastossa. Aihe hallitsi paneelikeskustelua. Panelistit olivat miettineet aihetta kukin puolueidensa kannalta, mutta myös henkilökohtaisesti.

–Päästöt kuriin luopumalla kivihiilen, turpeen ja öljyn käytöstä ja lisäämällä aurinko- ja tuulivoimaa, aloitti Petri Kulju (kd) pitkän listan ehdotuksia.

Minna Hölttä (vihr) panostaisi lisäksi koulutukseen, tutkimukseen ja tieteeseen ilmastonmuutoksen suitsimiseksi. Hänen reseptinsä sisälsi myös haittaveron ja ruuhkamaksut.

Kasviksia lautasille. Tämän paneelin perusteella tulevaisuuden ihmiset ovat kasvissyöjiä, niin pontevasti lihansyönnin lopettamista ilmaston hyväksi painotettiin. Monet panelisteista kertoivat lopettaneensa lihansyönnin, ja joku jopa kaikki eläinperäiset tuotteet.

Iida Leino (kok) mainitsi myös kansainvälisen sopimisen ja innovaatiot. Myös suuret maat pitää saada mukaan ilmastotalkoisiin.

 

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.