Ei tullut keihäänheittäjää, mutta...

02.03.2018 - 08:52
–Tämä kotona oleva "biljardihuone" on niin pieni, että kaikkiin lyöntiasentoihin ei ole tilaa, sanoo Mikael Haapaniemi.

Mikael Haapaniemi nimettiin Suomen biljardiliiton juniorit-19-maajoukkueleiritykseen.

Vampulalaisen Mikael Haapaniemen lajina saattaisi biljardin sijasta olla keihäänheitto. Sitä lajia hän harrasti ikäkausi-ikäisenä harrasti Vampulan Urheilijoiden riveissä. Parhaimmillaan Mikael sijoittui valtakunnallisessa kisassa kolmanneksi.
Heittokäsi ja olkapää eivät kuitenkaan lajia sietäneet ja edessä oli lajin vaihto. Biljardia hän on pelannut vasta kolmisen vuotta.
Koulupäivän päätyttyä Haapaniemi patikoi lukiosta Huittisten keilahallille, joka on hänen pääasiallisin harjoituspaikkansa.
–Sieltä löytyy ihan sopivan tasoisia pelikavereita. Silloin tällöin olen pelannut myös huittislaissyntyisen, nykyisin Tampereella asuvan Mikael Stenforsin kanssa Kariniemellä.
Kotoakin löytyy biljardipöytä. Huone vain on sen verran pieni, että kaikkia lyöntitilanteita siinä ei pysty suorittamaan.
–Kun noin kymmenen vuotta sitten rakennettiin taloa, ei osattu arvata, että yh-destä huoneesta olisi pitänyt tehdä hiukan isompi, toteavat Mikaelin vanhemmat Jaana ja Jari Haapaniemi.
Mikael Haapaniemi on nimetty Suomen biljardiliiton juniorit-19-maajoukkueleiritykseen. Leirityksessä valmentaudutaan heinäkuun lopulla Hollannissa pidettäviä poolin EM-kisoja varten.
Marraskuussa 18 vuotta täyttävä Haapaniemi ei ole kovin pitkälle vielä tavoittei-taan naulannut.
–Ainakin kahden seuraavan kilpailukauden aikana olisi hyvä nousta biljardin FPT-ranking -listalla niin, että pääsisi ilman karsintoja aikuisten sarjan SM-kisoihin.

Mauno Kotamäki
 

Pohjoismaista pronssia Oslosta

Mikael Haapaniemi nappasi pronssia biljardin 10-pallon pohjoismaiden mestaruuskisoissa Oslossa juniorit 19 -sarjassa. Voiton vei ruotsalainen Ragnar Grönsten. Toiseksi tuli Haapaniemen karsintavaiheessa voittama suomalainen Karo Långström. Haapaniemi jakoi pronssisijan Aatu Suoraniemen kanssa.
Pauli Laakson valmentama Haapaniemi ehti jo viime vuonna tutustua sarjan huippuihin EM-kisoissa Hollannissa, mutta silloin menestystä ei vielä tullut.
–Sieltä kertyi lähinnä vain kokemusta, Haapaniemi kuittaa.
Tyrvään Biljardiklubia edustavan Haapaniemen vuosi alkoi mainiosti tammikuussa, kun Pirkan-maan 10-pallomestaruuskisoissa heltisi suvereeni voitto juniorisarjassa. Ykkössijasta seurasi kuukauden pelaajan titteli.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.