Maata ja rautaa itärajalla

02.02.2018 - 05:26 Mikko Perttunen
Huittisten itäisimmässä kolkassa olevasta Penttilän Rautavarastosta löytyy tuhansia sähkömoottoreita.

Kilometritolkulla putkea ja palkkia. Tuhansia vanhoja ja uusia sähkömoottoreita. Valtavat varastolliset pultteja, muttereita, holkkeja, laakereita ja muuta tilpehööriä.

–Täällä vuosikausia käyneet asiakkaat tietävät välillä henkilökuntaakin paremmin, mistä kannattaa mitäkin etsiä, Penttilän Rautavaraston toimitusjohtaja Mika Penttilä nauraa.

Huhtamon rajaseudulla, reilun kilometrin päässä Huittisten aivan itäisimmästä kolkasta löytyy maskuliininen metallimaailma.
Kun Maaseudun Tulevaisuuden toimittajattaret kävivät muutama vuosi sitten jutunteossa, halusivat he kuviin ehdottomasti kahvihuoneen seinällä roikkuvat tyttökalenterit. Tällä hetkellä trendi on kuitenkin sellainen, ettei niitä viitsi lehden sivuille sisällyttää. Jos siis niitä muka vielä seinillä olisi. Se jää kuitenkin lukijan arvuuteltavaksi.

Jonkin sorttista rautakauppaa paikalla on tehty jo 1970-luvun vaihteessa.
Maanviljelijä Heikki Penttilä aloitti sikalaelementtien valmistuksen jo 50-luvulla, mutta toimiala vaihtui hiljalleen ja teräksen myynti syrjäytti elementtien tekemisen lopullisesti 1977. Heikin veli Lasse tuli yritykseen mukaan 80-luvun lopulla, ja varsinaisesti Penttilän Rautavarasto perustettiin 90-luvun alussa.

Lassen poika Mika astui toimitusjohtajan saappaisiin vuonna 2007. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä myös liiketoiminta koki uudistuksen.
–Uusi käyttörauta on nyt pääartikkeli, ja sen lisäksi kasvavana osana hydrauliikan komponentit. Tämä on vähän kuin sekatavarakauppa, jonka asiakkaat ovat enimmäkseen maataloudessa ja pienteollisuudessa, Penttilä selittää.

 

 

 

Lue juttu loppuun 31.1.-Lauttakylä-lehdestä
tai digilehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.