"Hyvää tämä ruoka tekee!"

02.02.2017 - 11:00 Satu Ojala
Pellonopuiston koulun oppilaat Carolina Stenberg (vas,), Hanna Nisu, Katy Dougherty, Aaron Virta, Riina Alho ja Rebecca Lintern pitävät erityisesti keitoista. Inhokkilistan kärjessä ovat kasvispihvit ja keitoista herne- ja pinaattikeitto.

Huittisten kaupungin ateriapalvelu kyselee säännöllisin väliajoin asiakkailtaan miltä ruoka maistuu. Kriittistä palautettakin kertyy, mutta pääsääntöisesti laitoksissa asuvat ja kotiinsa kuljetettuna ruokansa saavat asiakkaat ovat tyytyväisiä.
–Saatu palaute on meille tärkeää ja luemme sitä todella kiinnostuneina. Toiveita otamme mahdollisuuksien mukaan huomioon, sanoo ravitsemistyönjohtaja Heli Rantala Kuninkaisten keskuskeittiöltä.

–Tärkeintä on saada rehellistä palautetta, jotta voimme kehittää toimintaamme. Pyrimme ihan perusmausteilla tekemään ruokaa, joka maistuu ikäihmisille. Käytämme myös aitoja aineita eli kermaa ja voita. Huomioimme toki eri allergiat eli tarjolla on maidotonta, laktoositonta, gluteenitonta ja kasvisruokaa. Palvelemme asiakkaitamme aika yksilöllisesti. Osa saa halutessaan sosemaista ruokaa. Jos joku asiakkaamme ei halua esimerkiksi jälkiruokaa, hän saa sen sijaan reippaammin salaattia.

Kotimaisuus ja lähiruoka-ajattelua ateriapalvelussa toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.
–Perunat tulevat paikalliselta tuottajalta, maidot Valiolta, broilerinliha on kotimaista, samoin muut lihatuotteet. Olemme hankintarenkaassa mukana ja hankim-me raaka-aineet sitä kautta. Siihen olemme sitoutuneet. Toisaalta se sitoo käsiä, toisaalta helpottaa. Satokaudella hankimme kasviksia ja marjoja suoraan paikallisilta tuottajilta.

 

 

Oppilaat toivovat jälkiruokaa

Pellonpuiston keskuskeittiöllä valmistetaan arkipäivisin 1 170 ruoka-annosta, Annalan keskuskeittiöllä 210–230 annosta, josta viedään ruoka myös Sallilan koululle.
Oppilailta saadussa palautteessa oli koulukohtaisia eroja. Pääsääntöisesti oppilaat pitivät kouluruokaa monipuolisena ja vaihtelevana, mutta makuun eivät kaikki olleet tyytyväisiä. Kriittisimmät arviot tulivat lukiolta, jossa makuun oli tyytyväisiä 41 oppilasta, 62 ei. Kouluruokailu sujui oppilaiden mielestä joka koululla hyvin ja ruokasalit ovat viihtyisiä.

Suosikkiruuaksi nousi viidellä koululla uunimakkara. Sampulaiset pitävät eniten puuroista ja uunimakkara oli vasta kakkossijalla. Suttilassa oppilaiden makuun on jauhelihakastike ja Pellonpuistossa lihapullat.

 

 

Lue jutut loppuun Lauttakylä-lehdestä (1.2.)
tai
Lauttakylän digilehdestä

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.