Lauttakylän lukiossa sadaskymmenes lukuvuosi

02.01.2019 - 05:23 Pipsa Vatanen
–Itse en ole koskaan opiskellut Lauttakylässä, sillä olen Kauvatsalta kotoisin, rehtori Timo Mäkinen kertoo.

Lauttakylän yhteiskoululla ja lukiolla on meneillään juhlavuosi, nimittäin 110. lukuvuosi. Aivan yhtä huimiin lukuihin ei yllä rehtori Timo Mäkinen, vaikka hänellekin virkavuosia on kertynyt kiitettävästi, jo 15 vuotta.
–Lukio on tällä paikkakunnalla koettu tärkeäksi, melkeinpä imagoasiaksi. Opiskelijamäärät ovat aina pysyneet kohtuullisina eikä lakkautusuhkaa ole koskaan ollut, rehtori pohtii.

Vuonna 1909 perustettu koulu listataan vuodesta toiseen lukiovertailuissa Sata-kunnan parhaiden lukioiden joukkoon. Oppilasmäärät ovat pysytelleet jo pitkään 200 oppilaan molemmin puolin. Tällä hetkellä lukiolaisia on 190, opettajia puolestaan 15.
–Lukio ei ole mikään huittislaisten opinahjo, sillä meillä on opiskelijoita Sastamalasta, Loimaalta, Punkalaitumelta, Säkylästä ja Kokemäeltäkin. Kun oppilasaines sekoittuu, se tuo ihan uuden dynamiikan kursseille.

Rehtorin mukaan kansainvälisyys on tärkeä painopistealue lukiossa, samoin kuin yrittäjyysopinnot.
–Maalla kun ollaan, niin lukio tarjoaa yleensä ensimmäiset ulkomaan kontaktit. Opiskelijoilla on sitten eväät toimia maailmalla myöhemmin.

Lauttakylässä myös luonnontieteiden osaaminen on vahvaa. Pitkän matematiikan opiskelijoita on pääsääntöisesti enemmän kuin lyhyen. Viime keväänä pitkän matematiikan taitajat kirjoittivat eniten E-arvosanoja.
–Kielten puolella taas tarjontaa on enemmän kuin mitä on halukkaita.

 

Lue juttu loppuun vuoden ensimmäisestä Lauttakylä-lehdestä,
se ilmestyy poikkeuksellisesti torstaina 3.1.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

KOMMENTIT
3. tammikuu 2019 - 19:02Risto Lauhanen
Lauttakylän yhteiskoulu ja Lauttakylän lukio tärkeitä maaseudun toimijoita, ja osalle myös väyliä valtakunnan huipulle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.