346 000 euroa avustusta mielenterveystoimintaan Huittisissa ja Sastamalassa

01.12.2017 - 18:03 Toimitus

Sosiaali- ja terveysministeriön alainen STEA esittää alustavasti Sastamalan seudun mielenterveysseura ry:lle yhteensä 346 000 euron avustuksia vuodelle 2018. Avustuksesta kohdennetaan STEA:n esityksessä 235 000 euroa kriisikeskustoimintaan ja koululaisten opiskelijoiden yksinäisyyden vähentämiseen liittyvään hankkeeseen 111 000 euroa.
-Kriisikeskustoimintaan myönnetyllä avustuksella ylläpidetään Sastamalassa ja Huittisissa Kriisikeskus Tukitaloa. Elämän ongelma- ja kriisitilanteita varten on Tukitalolla auttamassa neljä kriisityöntekijää ja noin 40 aktiivista ja koulutettua vapaaehtoista. Tukitalon toiminta on vakiintunut ja jo tuttua monelle seutukunnan asukkaalle. Uusimpana vapaaehtoistyön muotona kokeillaan Sastamalan kaupungin kanssa lapsiperheille tarkoitettua Rinnalla kulkija -toimintaa, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Ari Tiensuu.
-Saimme lisäksi uutena kolmen vuoden rahoituksen koululaisten ja opiskelijoiden koettua yksinäisyyttä vähentävään ja yhteisöllisyyttä lisäävään toimintaan sekä vanhempien ja oppilaitosten henkilökunnan tukemiseen Sastamalassa.
Lasten ja nuorten kokeman yksinäisyyden vaikutuksista on viime vuosina saatu paljon uutta tietoa. Joka kymmenennen lapsen ja nuoren kokema yksinäisyys jatkuu vuodesta toiseen. Sekä kansainvälisten että kotimaisten tutkimusten mukaan yksinäisyys yhdistyy usein mm. pelkoihin, masennukseen, ahdistukseen ja itsetuhoisuuteen. Yksinäisyyden vähentäminen ja siitä johtuvien ongelmien ennaltaehkäiseminen on siten yhdistyksemme perustehtävän ytimessä, Tiensuu jatkaa.

Tukitalolla toimii myös Rikosuhripäivystyksen palvelupiste. Lisäksi yhdistys tuottaa tuetun asumisen palveluita nuorille ja muun muassa vastaa Sastamalan ja Huittisten sosiaaliasiamiestoiminnasta.
STEA jakaa yhteensä 342 miljoonaa euroa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaan vuodelle 2018. Veikkauksen tuotoista jaettava summa on historian suurin.  Avustusta haki määräaikojen puitteissa 1152 järjestöä 2441 hankkeeseen tai toimintoon. Hakemusten yhteenlaskettu summa oli 469 miljoonaa euroa.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.