Suomen Sikayrittäjille ja Ylikännölle tunnustuspalkinto

01.12.2016 - 12:00 Minna Karru
Martin Ylikännöä kiitellään leppoisasta ja huumorintajuisesta, mutta erittäin asiantuntevasta otteesta. –Se on auttanut mediaa, poliitikkoja ja kuluttajia ymmärtämään sianlihan tuotannon nykytilaa, toteaa Juha Junnila. (Kuva: Satu Ojala)

Niemi-säätiö on myöntänyt tunnustuspalkinnon Suomen Sikayrittäjät ry:lle ja sen vampulalaiselle puheenjohtajalle Martin Ylikännölle. Palkinto on tunnustus hyvin tehdystä työstä suomalaisten sikayrittäjien toimintaedellytysten turvaamisessa ja kannustukseksi jatkaa samalla tiellä.

–Suomalainen sikatalous on viime vuosina kohdannut useita haasteita. Nämä haasteet ovat liittyneet mm. tuotantoa sääteleviin normeihin ja lihantuotantoon liittyviin hygieenisiin uhkiin.  Myös sianlihan tuotannosta julkisuudessa luotu kuva on viime vuosina kasannut haasteita elinkeinon ylle. Sianlihan tuotantoketjun rakennekehitys ja dramaattisesti huonontuneet taloudelliset edellytykset ovat haastaneet koko toimialaa. Yhdistys ja puheenjohtaja Ylikännö ovat ottaneet näkyvän ja vaikuttavan roolin edellä mainittujen haasteiden esille tuomisessa ja voittamisessa, toteaa Niemi-säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Junnila.

Niemi-säätiö on maanviljelijä Frans Niemen 1950-luvulla perustama säätiö, joka sääntöjensä mukaan edistää taloudellista kehitystä etenkin maa- ja metsätalouden alalla.

 

KOMMENTIT
1. joulukuu 2016 - 14:52Jukka Kivimäki
Onnittelut Martin Ylikännölle.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.