Huittisten nuorisovaltuusto valittu – Perttu Kannisto haravoi äänet Pellonpuiston koulussa

01.11.2019 - 13:54 Minna Karru
Kahdeksasluokkalaiset Heta Rintala (vas.) ja Julia Kivimäki äänestivät henkilöä, joka on fiksu ja hyvä tyyppi. He itse eivät ole olleet ehdolla, Rintala ajattelee, ettei ryhdy vastaisuudessa-kaan, mutta Kivimäki on sitä mieltä, että koskaan ei kannata san

Huittisten nuorisovaltuusto on valittu. Ainoa vaali käytiin Pellonpuiston koulussa. Ääniharavia olivat 27 ääntä saanut Perttu Kannisto  sekä 20 äänen Elias Virtanen ja 19 äänen Jonna Toivonen.

Pellonpuiston 7.-luokkalaisista valituiksi tulivat Perttu Kanniston lisäksi Pihla Torvinen (13 ääntä). Varajäseniksi äänestettiin Samu Matintalo (11) ja Elma Tynkkynen (10). Ehdokkaita oli 14.

Mona Peltola (17 ääntä) ja Iina Viljanen (14) valittiin nuorisovaltuustoon 8.-luokkalaisista. Varajäseniksi valittiin Tuukka Välimaa (12) ja Niklas Mattila (10). Kaikkiaan ehdokkaita oli 12.

Yhdeksäsluokkalaisista eniten ääniä saivat Elias Virtanen (20 ääntä), Jonna Toivonen (19) ja Iiris Metsämäki (16). Varajäseniksi äänestettiin Julius Ohene Amoako (7), Henrik Lehtinen (6) ja Pinja Salminen (6). Ehdokkaita oli yhteensä 15.

Äänensä Pellonpuiston koulun suljetussa lippuäänestyksessä antoi 292 oppilasta. Äänestysprosentti oli 91,5.

Toisen asteen neljä paikkaa menivät äänestyksittä suoraan Lauttakylän lukion neljälle ehdokkaalle. Paikan saivat Arttu Kannisto, Eerika Lahti, Nuutti Murtojärvi ja Robert Silenko.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.