Autojen ja ihmisten huoltoa

01.10.2018 - 05:28 Pipsa Vatanen
Risto ja Leena Rautanen pyörittivät huoltoasemaa Kiikassa yli 40 vuoden ajan.

 

Toukokuun 13. päivä vuonna 1974. Tuolloin Rautasen pariskunta aloitti Kiikassa huoltamoyrittäjinä. Vielä vuoden ajan kypsyteltiin päätöstä ostaa asema Heikki ja Maija Mäkelältä, joilla Risto oli ollut aiemmin töissä.

–Autot ovat aina kiinnostaneet minua. Alkuaikoina piti vielä opetella autoista paljon teknistä tietoa, toista on nykyisin, hän huomauttaa.

Pariskunta sai sopimuksen Suomen BP-aseman kanssa. Leena vastasi myynnistä, Risto ajoneuvojen huolloista. Vuosien vieriessä asema oli välillä Union, kunnes se, Finnoil ja Kesoil sulautuivat Nesteeseen.

–Aivan viime vuosina Neste vetäytyi asemalta, vei lipunkin mukanaan, joten olemme olleet vain myyntipiste. (..)

Bensiinin tuoksuinen aikakausi päättyi viime viikolla, kun asema sulki ovensa. (..)

Täysin mahdollista on, että huoltamotoiminta jatkuu vielä. Yrityksen ja liiketilojen ostosta on jo käyty alustavia keskusteluja. Risto Rautanen kehaisee, että asema on varustettu hyvillä polttoainemittareilla ja -säiliöllä. Niillä olisi vielä käyttöikää jäljellä.

–Jos koko kiinteistö menee kaupaksi, niin edessä on muutto, Leena Rautanen sanoo ja viittaa pariskunnan kotiin, joka sijaitsee huoltamon yläkerrassa.

 

 

Lue juttu kokonaisuudessaan tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.