Poliisi valvoo juhlaviikonloppua

01.06.2018 - 16:32 Minna Karru

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoo koulujen päättymisen juhlintaa viikonloppuna.

–Valvonnassa puututaan nuorten päihteiden käyttöön sekä siihen liittyviin häiriöihin. Erityisesti valvontaa suunnataan alaikäisten luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon, alkoholista aiheutuviin häiriöihin yleisillä paikoilla ja huumeiden kenttävalvontaan. Valvontaa kohdennetaan alueille, joihin nuoret kokoontuvat juhlistamaan koulujen loppumista, toteaa ylikomisario Hans Vuoti.

Valvontaa tehdään Vuotin mukaan sekä näkyvästi että siviilipartioiden voimin.

Poliisi valvoo viikonlopun aikana myös ravintoloissa anniskelua alaikäisille yhdessä alkoholitarkastajien kanssa. Liikennevalvonnassa keskitytään rattijuopumusvalvontaan ja erityisesti mopoihin.

Ylikomisario Vuoti muistuttaa, että päävastuu alaikäisistä on heidän huoltajillaan.
–Mikäli poliisi tapaa alaikäisen päihtyneenä tai hän jää kiinni jostain muusta rikkeestä, kuten esimerkiksi alkoholin hallussapidosta, niin poliisilla on velvollisuus ilmoittaa asiasta vanhemmille ja laatia lastensuojeluilmoitus sosiaaliviranomaisille. Vanhempien kannattaakin sopia lastensa kanssa juhlimisen pelisäännöistä ikävien yhteydenottojen välttämiseksi, Vuoti sanoo.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.