Kukonharjalaiset kutsuvat yhdistyksiä treffeille

01.06.2017 - 00:21 Sari Mäkelä
Kukonharjan kyläkuuset ovat vielä pieniä kolmivuotiaita pottitaimia. Taimen saa kyläyhdistyksen väeltä tai kioskilta aukioloaikana. Taimia ihastelemassa Anne Koivuniemi (vas.), Sanna Mäkelä, Santeri Mäkelä, Asko Hosike ja Sanna Pietilä.

Hauskanpidon lomassa tutustutaan ja verkostoidutaan. Kyläläisille yhdistys jakaa kyläkuusen taimia juhlavuoden merkeissä.

Kukonharjan Kyläyhdistys järjestää Avoimet kylät -päivänä 10. kesäkuuta kylätreffit, joka on tarkoitettu kaikille huittislaisille yhdistyksille, ei pelkästään kyläyhdistyksille.
–Tällaiselle yhteistapaamiselle on tarvetta. Kylätreffeillä on hauskaa ohjelmaa, mutta samalla voidaan puhua vakavamminkin esimerkiksi yhdistysten yhteistyökuvioiden kartoittamisesta ja yhteisten tilaisuuksien järjestämisestä, sanoo kyläpäällikkö Anne Koivuniemi.
Hän toivoo, että tämän tyyppinen matalan kynnyksen treffitilaisuus jäisi kiertämään yhdistysten keskuuteen.
Huittisissa on toimivia yhdistyksiä Koivuniemen laskujen mukaan ainakin yli 50. Kukonharjassa on koettu, että yhdistysväki voisi tutustua toisiinsa paremmin ja verkostoitua.
Kylätreffeillä on muun muassa leikkimielinen 5-ottelu, jossa on esimerkiksi kirjallisia tehtäviä ja frisbeen heittoa. Otteluun toivotaan nelihenkisiä joukkueita yhdistyksistä.

Ottelun jälkeen tanssitaan karaokelaulannan tahtiin kylätalon pihapiirissä olevalla Saunakosken lavalla.
–Tapahtuman tarjoilut ajattelimme toteuttaa nyyttikestiperiaatteella. Grilli on kuumana ja siinä voi grillata omia eväitään. Kioskimme Kukonheltta on kyllä auki silloin, kertoo Asko Hosike.
Kukonharjan kylätalo on ollut vanhalla putkitehtaalla vuodesta 2004 lähtien. Yhdistyksen kioski siirrettiin silloin myös Riuttanmaantien varteen kylätalolle.
–Kioski on auki torstai-, perjantai- ja sunnuntai-iltaisin. Työllistämme oman kylän nuoria kioskinpitäjinä, kertoo Anne Koivuniemi.
Kylätaloa vuokrataan tilaisuuksien pitopaikkana. Pihapiirissä on myös Saunakosken lava, jossa järjestetään nykyään tanssit kerran kaksi vuodessa.
–4. elokuuta meillä on Valtra-tanssit. Suunnitteilla on, että saisimme sinne esille traktoreita eri vuosikymmeniltä. Illan huumorista vastaa imitaattori Pertti Oskari Kangas, Asko Hosike kertoo.

Parhaillaan kyläyhdistys jakaa kaikille kylänsä asutuille kiinteistöille Kukonharjan kyläkuusta 100-vuotiaan Suomen kunniaksi sekä kuvaamaan kylän yhtenäisyyttä ja yhteistoimintaa.
–Kyläkuusi tulee 50 vuotta sitten Osuuskaupan jakaman kotikuusen ja nyt 4H:n myymän tulevaisuuden kuusen kaveriksi. Muutamasta 50 vuotta sitten Kukonharjaan istutetusta kotikuusesta meillä on tietoa, mutta olisi kiva saada niiden kaikkien tiedot ylös, sanoo Koivuniemi ja toivoo kuusi-ilmoituksia.
–Kukonharjan kyläkuusi on tavallinen kolmevuotias kuusentaimi, joka toivotaan istutettavan pihapiiriin. Annamme taimen ilmaiseksi kukonharjalaisille. Kesäasukkaiden kanssa asuttuja kiinteistöjä kylässä on noin sata. Kylätalon pihaan istutamme myös 4H:n tulevaisuuden kuusen, johon tulee siitä kertova laatta.
Viime vuonna Kukonharjassa julkaistiin kirja vanhoista koulukuvista. Nyt suunnitteilla on kylän historiasta kertovan kuvakirjan koostaminen.
–Viime vuoden julkistamistilaisuudessa moni lupasi kyläyhdistyksen käyttöön vanhoja kuvia kylästä. Niitä ja paljon lisää ottaisimme nyt vastaan, pyytää Koivuniemi.
Kyläyhdistyksen tulevaisuuden suunnitelmissa on myös uimarannan kunnostaminen ja saunan remontoiminen, kunhan vieressä virtaavan Kourajoen kunnostushanke on tehty. Kukonharjalaiset ovat osaltaan talkoissa mukana.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.