Kosketus tavalliseen arkeen säilytettävä

01.05.2018 - 13:33 Minna Karru
Kansanedustaja Jari Myllykoski puhui vakaumuksensa puolesta henkensä antaneiden muistomerkillä Huittisten hautausmaalla.

-Historian opetus on se, että yhteiskuntaa pitää rakentaa suuren enemmistön ja erityisesti heikoimmassa asemassa olevien ihmisten tarpeista käsin, sanoi kansanedustaja Jari Myllykoski (vas) Huittisissa. Hän puhui työväen yhteisessä vapputilaisuudessa, jonka järjestivät SAK:n Huittisten seudun paikallisjärjestö, Huittisten Sosialidemokraatit, Huittisten Vasemmistoliitto ja Huittisten seudun työväenperinneyhdistys. Tapahtuman teemana oli sisällissodasta sata vuotta.

-Tuolloisen maailmanpoliittisen tilanteen ohella keskeisiä syitä sisällissotaan olivat yhteiskunnan syvä eriarvoisuus, demokraattisten instituutioiden ja valtiorakenteen heikkous, köyhyys ja nälkäkin. Oma osansa oli molemminpuolisella propagandalla ja vihanlietsonnalla.
Myllykoski muistutti, että tänä päivänä eliitin tulisi säilyttää kosketus tavallisten ihmisten arkeen ja kuunnella heidän huoliaan.

-Kun oikeisto kaavailee työehtojen, sosiaaliturvan ja sote-palveluiden rapauttamisesta, on työväenliikkeen ja vasemmiston tärkeää puolustautua. Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että otamme aloitteen takaisin itsellemme ja rakennamme positiivisen tulevaisuudenkuvan. Kuvan tulevaisuudesta, jossa jokainen ihminen voi nähdä elämänlaatunsa parantuvan ja vapautensa lisääntyvän.

-Työn murros ja teknologinen kehitys eivät ole uhkakuvia vaan mahdollisuuksia, joihin oikein vastaamalla parempi tulevaisuus voidaan rakentaa, Myllykoski totesi.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.