Ilmapallon iloista vappua Huittisissa

01.05.2016 - 13:23 Minna Karru
Vappupallojen kanssa liikkeellä olivat muun muassa Nelly ja Nicolas Huovinen (vaunuissa) sekä Markus Torkki. Kaisu Sulanderin seurana vapputorilla oli Cindy.

Huittislaisen vapunpäivän odotetuin lämpötila on astemäärä Huittisten torilla iltapäiväyhdeltä. Tänä keväänä se oli 13,9 astetta. Lions Club Lauttakylän järjestämään perinteiseen torivappuun osallistui aurinkoisessa säässä torin täydeltä väkeä. Tarjolla oli esimerkiksi tarkkuusheittoa, onnenpyörää ja musisointia.

Lapsille oli ohjelmaa niin torilla kuin MLL:n Huittisten järjestämässä tapahtumassa nuorisoklubilla. Ulkona saattoi vaikkapa talutusratsastaa ja sisällä saada maalauksia kasvoihin.

Työväen yhteinen vappu kokosi joukkoja vakaumuksensa puolesta henkensä antaneiden muistomerkille hautausmaalle. SAK:n Huittisten seudun paikallisjärjestön järjestämässä tilaisuudessa puhui  kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.). Hän totesi muun muassa: "Työstä pitää maksaa kunnon palkka. Suomeen tarvitaan lakisääteinen minimipalkka. Vasemmistoliitto esittää 10 euron minimipalkkaa. Esitys ei korvaisi työehtosopimusten taulukkopalkkoja, vaan täydentäisi niitä. Minimipalkan lisäksi tarvitaan vastentahtoisen osa-aikatyön kitkemistä."

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.