Ihmiset ovat apuvälineitä ja materiaaleja tärkeämmät

01.02.2019 - 05:36 Minna Karru
-Opettajan tehtävä on opettaa oppiaineen ohella myös sosiaalisuutta ja empaattisuutta. Niin on aina ollut ja niin tulee olemaan, arvioivat opettajat Soile Pihlava (vas.) ja Satu Leino ja Pihlava yhteensä reilun 60 vuoden työkokemuksella.

Reilut 60 vuotta opettajan työkokemusta. Nelisenkymmentä vuotta Soile Pihlavan hahmossa ja loput parikymmentä Satu Leinon muodossa.

Kun Lauttakylän koulussa opettavilta kysyy työuriin mahtunutta suurinta muu-tosta, Pihlava nostaa esiin yhteistyön ja Leino digitaalisaation.

–Kun tässä kerran koulupäivän aikana katkesivat sähköt, todella tajusi miten paljon tunnilla tehdään asioita tietokoneilla. Minun liitutaulullenikin on kiinnitetty vain kaikenlaisia kuvia, Leino sanoo.

Myös Pihlava on sitä mieltä, että digitalisaatio leimaa tämän ajan koulunkäyntiä. Hän muistuttaa kuitenkin, että nykypäivän opetuksessa korostetaan sitä, että jokainen oppilas pystyisi oppimaan itselleen luontaisimmalla tavalla.

Molemmat uskovatkin, että vielä lähitulevaisuudessa konkreettisesti kourassa pidettävät kirjat ja vihot eivät katoa mihinkään.

–Tukevat toisiaan, molempia tarvitaan, Leino lisää.

–Lapset ovat teknisesti taitavia tietokoneiden ja älypuhelinten käyttäjiä, mutta he eivät aina miellä laitteita muiksi kuin pelivälineiksi. 

 

 

 

Lue juttu loppuun tämän viikon Lauttakylä-lehdestä.
Lauttakylä-lehden voi tilata täältä.
Oletko jo ladannut Lauttakylä-lehden Raitti-mobiilisovelluksen?

 

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.