Venla Viitasesta Vuoden LaLu

01.02.2018 - 20:02 Satu Ojala
Satakunnan keskussairaalassa syöpälääkärinä toimiva läääketieteen tohtori Venla Viitanen kannustaa nuoria opiskelemaan.

Lääketieteen tohtori Venla Viitanen, omaa sukua Laitala, kukitettiin tänään Lauttakylän lukion Vuoden LaLuksi.

Viitanen on kirjoittanut ylioppilaaksi Lauttakylän lukiosta vuonna 2005.
-Lakkiaispäivä olil iloinen päivä ja olin jo silloin käynyt pääsykokeissa Helsingin yliopistossa. En vain uskaltanut kertoa kenellekään, että hain lääketieteelliseen tiedekuntaan, koska pelkäsin, että en pääse sinne. Sanoin kavereille, että olin biologian pääsykokeissa.
Venla Viitanen pääsi haluamaansa opiskelupaikkaan ensi yrittämällä ja väitteli tohtoriksi 2011.

Vuoden LaLu kannustaa nuoria opiskelemaan.
-Lukiosta sain vahvan perusosaamisen. Ilmapiiri Lauttakylän lukiossa oli hyvä ja kannustava.Olen rohkeasti muuttanut ja olen ollut valmis tekemään isoja ratkaisuja työn ja opiskelun hyväksi, jotta olen päässyt tekemään töitä juuri siihen työympäristöön, johon olen halunnut. Elämä ei saa kuitenkaan olla pelkkää opiskelua, vaan opiskelun aikana pitää nähdä myös ystäviä ja viettää vapaa-aikaa.
-Olen iloisesti yllättynyt tästä huomiosta, kiitteli Venla Viitanen.

Vuoden Lalu valittiin Lauttakylän lukiossa nyt kolmannen kerran. Ensimmäinen LaLu on peruspalveluministeri Annika Saarikko ja viime vuonna LaLuksi valittiin valotaiteilija Jani-Matti Salo.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.