Sisäilmamittauksia jatketaan "kahvimyllyssä"

01.02.2018 - 11:02 Satu Ojala
Sisäilmamittauksia jatketaan lukion vanhassa osassa, kahvimyllyssä, helmikuun aikana.

Lauttakylän lukion vanhaa osaa, kahvimyllyä, on tutkittu joulukuusta lähtien sisäilmailmoituksen vuoksi. Kiinteistössä työskentelevälle henkilökunnalle on tehty sisäilmastokysely, ilmanvaihdolle on tehty tarkistusmittauksia ja niitä on tarkennettu Tehokuivauksen sisäilma-asiantuntijoiden kanssa.

-Toistaiseksi tehdyissä tutkimuksissa ei ole löydetty merkkejä sisäilmaongelmasta, sanoo kaupungin rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski.
Asian selvittelyä jatketaan kahden seuraavan viikon aikana ilmanvaihdon lisäselvityksillä, sisäilman laadun mittauksilla sekä tekemällä yksittäisiä rakenneavauksia seinärakenteisiin vaurioiden mahdollisuuden poissulkemiseksi. Tiloissa tehdään myös tehostettu siivous pölyrasituksen poissulkemiseksi, jonka jälkeen tiloihin asennetaan erillinen ilmanpuhdistin. Sisäilmatyöryhmä päättää jatkosta näiden toimenpiteiden tulosten perusteella.

Sisäilmaongelmat painottuvat rakennuksen toiseen kerrokseen. Työterveyshuollon sisäilmastokyselyn tulokset ja käyttäjien oireet viittaavat tunkkaiseen ja kuivaan ilmaan sekä riittämättömään ilmanvaihtoon. 

KOMMENTIT
1. helmikuu 2018 - 21:45Nimimerkki: Kiertis
Mä olin tota saneeraamassa, ei siellä mitään ole. Veikkaan, että sama tilanne, monessa paikassa, eli vuosikaudet poliitikot on ajanut siivoustoimet kunnissa alas ja pölyä pääsee kertymään. Allergiset reaktiot mitä herkemmin ovat nykyihmisen ongelma.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.