Maahanmuuttajista puhetta Ripovuoren loimuissa

01.01.2016 - 19:23 Minna Karru

Noin 150 uudenvuoden vastaanottajaa osallistui luonnontulilla valaistuun tilaisuuteen Huittisten Ripovuorella. Tilaisuuden puhujat kirkkoherra Rauno Herranen ja kaupunginhalllituksen puheenjohtaja Aimo Lepistö ottivat esille muun muassa pakolaisasian.

Herranen korosti lähimmäisenrakkauden periaatetta, jonka mukaan kaikkia hädänalaisia ihmisiä tulee auttaa riippumatta etnisestä taustasta, uskonnosta tai muista tekijöistä. Toisaalta hän katsoi, että viranomaisten on syytä jämäkästi ja tarkasti tutkia, ketkä ovat todellisen suojelun  tarpeessa.

Lepistö totesi, että pakolaisvyöryn Huittisiin tuomasta nuorten afgaanipoikien ryhmästä ei ainakaan tässä vaiheessa aiheudu kaupungille merkittäviä kustannuksia. Hän kehotti kaikkia sopeutumaan positiivisin mielin tilanteeseen ja kantamaan oma osuutensa maahanmuuttajien kotouttamisesta.

 

Lue tapahtuman pitempi selostus täältä näin.

Kommentoi asiallisesti

Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.

Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.