Hiihtokausi päätökseen Parkanon hangilla

26.03.2019
Verneri Lehtinen Hopeasomman loppukilpailuissa Hollolassa. Kuva: Kati Kärki-Lehtinen

Lujalaiset lopettivat hiihtokisakautensa mallikkaasti.
Verneri Lehtinen hiihti Hopeasompa-finaaleissa maaliskuun alussa sijoittuen oman sarjansa 38. sijalle. Erot sijoitusten välillä olivat pienet, ja muutaman sekunnin ero saattoi tarkoittaa monen sijan eroa lopputuloksissa.
Päättyvän talven viimeiset hiihdot piiritasolla kisattiin Parkanossa junnu- ja HS-cupien merkeissä. Lehtinen otti komean voiton M13-sarjan neljällä kilometrillä. Eevi Pohjolainen sijoittui N11-sarjan tiukkaakin tiukemmassa voittotaistelussa hopealle.

Urheilulajit: 

Kaikki palkinnoille nappulahiihdoissa

20.03.2019 Mauno Kotamäki
Jaakko Koivuniemi lähettämässä matkaan Luukas Valtasen, valmistautumassa Olga Pietilä (3).

Kaunis luminen maisema ja puiden lomasta pilkistävä aurinko loivat hienot puitteet Vampulan nappulahiihtokisoille. Osanottajia tosin olisi saanut olla enemmänkin, palkinnoista kilvoitteli vain seitsemän hiihtäjän alkua.

Kisat pidettiin hyvillä laduilla Vampulan ulkoilumajan maisemissa. Kisan jälkeen jokainen osanottaja sai muistoksi mitalin ja kunniakirjan sekä pussillisen karkkeja.

Kisojen järjestäjinä toimivat yli 40 vuotta jatkuneen perinteen mukaisesti LC Vampula ja MLL:n Vampulan paikallisyhdistys.

 

Tulokset:

Urheilulajit: 

Topi-hiihtäjillä suksi luisti

16.03.2019
Topi-hiihtäjät Iida Hynnä (edessä vas.), Sakari Sianoja, Elsa Hynnä, Sanni Ruottinen (takana vas.) ja Siiri Sianoja. Kuva: Rasmus Korpela

Sastamalan 4H-yhdistyksen yhdeksännet Topi-hiihtokilpailut sivakoitiin Vinkissä. Ladut olivat juuri ajetut ja loistavassa kunnossa.
Mukana oli hiihtäjiä kolmesta kerhosta.

Tulokset 9.3.:
T6 0,5 km: 1) Elsa Hynna 6.05 Vähähaara.
P7 1 km: 1) Sakari Sianoja 6,51 Sammaljoki.
T10 1 km: 1) Iida Hynna 5.05 Vähähaara.
T11 1 km: 1) Siiri Sianoja 5.11 Sammaljoki.
T12 1 km: 1. Sanni Ruottinen 5.51 Stormi.

Urheilulajit: 

Lujalaisilla luisti pm-kisoissa

27.02.2019 Eija Liesmäki
Lauttakylän Lujan Artem Nechepurenko hiihti ensimmäistä kertaa juniorcupissa. Kuva: Inna Nechepurenko

Lauttakylän Luja järjesti hiihdon piirinmestaruuskisat yhdessä Nakkilan Vireen ja Harjavallan Jymyn kanssa Harjavallassa. Kisa oli samalla myös juniorcupin kolmas osakilpailu.

Lauantaina hiihdettiin henkilökohtaiset matkat vapaalla hiihtotavalla. Puitteet hiihtokilpailulle olivat mitä upeimmat. Hiittenharjun vaihteleva kisamaasto tarjosi kisailijoille haastavuutta pitkine ylä- ja vaativine alamäkineen. Vaikka lämpötila pysyi koko kisan ajan reilusti plussan puolella, oli hiihtokeli erittäin luistava.

Lujalaisten joukkue koostui neljästä hiihtäjästä.

Urheilulajit: 

Suojalumi teki tepposia Lujan hiihdoissa

19.02.2019 Marika
Ami Hakala (vas.) ja Eetu Evala pohdiskelivat Kännölässä hiihtämäänsä kilpailua. Kuva: Marika Pellonperä

Lujacupin kolmannet hiihdot keräsivät 28 kilpailijaa. Kosteaa suojalunta oli satanut lähes koko päivän, mutta ladut olivat jälleen hyvässä kunnossa. Suojalumi teki kuitenkin hiihtämisestä hankalaa osalle kilpailijoista. Kun lumi alkoi tarttua suksen pohjaan, niin nopeasti sitä oli pohjassa usean sentin kerros.

8-vuotiaiden sarjassa hiihtäneillä kaveruksilla, Eetu Evalalla ja Ami Hakalalla, oli hyvin erilaiset kokemukset kisasta. Eetun suksi toimi hyvin.

–Lumi ei ottanut yhtään kiinni suksenpohjaan ja suksi luisti tosi hyvin, kertoi Eetu.

Urheilulajit: 

Lujalle kaksoisvoitto märästä Noormarkusta

15.02.2019
Lujan Eevi Pohjolainen (takana vas.) ja Liina Lainen (takana kesk.) palkintojenjaossa. Kuva: Eija Liesmäki

Lauttakylän Lujan 11-vuotiaat Liina Laine ja Eevi Pohjolainen nappasivat kaksoisvoiton Satakun-nan Junior- ja Lähitapiola HS-cupin osakilvassa. Kisa käytiin Noormarkun hiihtostadionilla erittäin sateisessa ja märässä kelissä. Kilpasiskot hiihtivät kaksoisvoittoon myös ensimmäisessä  osakil-vassa Kankaanpäässä.
Tänä vuonna 13 vuotta täyttävä Verneri Lehtinen kisailee 14-vuotiaiden sarjassa ja HS-cupin ki-sa tuotti hänelle jälleen hopeasijan ja parhaan sijoituksen oman ikäistensä joukossa.

Urheilulajit: 

Liki 30 hiihtäjää Lujacupin toisessa kisassa

13.02.2019

Lujacupin toinen osakilpailu hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla Kännölässä 29. tammikuuta.

Pienen lumisateen ja runsaan lumentulon myötä olosuhteet kilpailulle olivat mitä mainioimmat.

Osallistujia kilpailussa oli lähes 30. Ilahduttavaa oli se, että 8- ja 10-vuotiaiden sarjoissa osallistujia oli runsaasti ja viikoittain uusia kisailijoita ilmoittautuu mukaan joukkoon.

Lujan kaikille avoimia hiihtokilpailuja pyritään järjestämään viikoittain aina tiistaisin.

 

Tuloksia 29.1.:

Urheilulajit: 

Lujan hiihtokilpailut käyntiin

25.01.2019
Alina Haapasaari oli Lujan hiihtokauden ensimmäisen kisan ensimmäinen osallistuja. Kuva: Marika Pellonperä

Lujan hiihtokilpailuiden kausi käynnistettiin pienessä pakkasessa Kännölässä Lautturi-hiihdoilla.

Perinteisellä hiihtotekniikalla hiihdetyn kilpailun avasivat kuusivuotiaat tytöt. Heistä ensimmäisenä ladulle starttasi Alina Haapasaari.
–Osallistuin ensimmäistä kertaa hiihtokilpailuihin, hän kertoi.
Reitti oli hiihtäjän mielestä sopivan haastava. Hän aikookin osallistua hiihtokilpailuihin uudes-taan. Seuraavan viikon kisaan hän ilmoittautui jo heti kisapaikalla.

Urheilulajit: 

Junnucupin startti oli lujalaisittain menestys

23.01.2019
Liina Laine (vas.) ja Eevi Pohjolainen palkintojenjaossa Kankaanpään kaksoisvoiton jälkeen. Kuva: Eija Liesmäki

Satakunnan hiihdon Juniorcup 6−12-vuotiaille alkoi Kankaanpään osakilpailulla 12. tammikuuta. Samassa paikassa hiihdettiin myös 13−16-vuotiaiden Lähitapiola HS-cup.

Lauttakylän Lujan Liina Laine ja Eevi Pohjolainen nappasivat kaksoisvoiton N11-sarjan kahden kilometrin matkalla.

M13-sarjassa Verneri Lehtinen hiihti toiseksi käyden tiukan taiston isäntäseuran Rami Tuomisen kanssa. Tuominen oli neljän kilometrin matkalla vain viisi sekuntia nopeampi. Edellisten lisäksi Jenny Nisu sijoittui omassa N14-sarjassaan neljänneksi.

Urheilulajit: 

Elmeri Lehtinen vuoden paras lujalaishiihtäjä

15.05.2018
Palkitut Aada Alanen (vas.), Liina Laine, Santeri Mäkelä, Elmeri Lehtinen, Sakari Mäkelä, Severi Laine, Siiri Taulaniemi, Rimo Turgan, Verneri Lehtinen, Kerttu Taulaniemi, Daniil Belov, Artem Nechepurenko, Thomas Kariniemi ja Eva Shepeta.

Lauttakylän Lujan hiihdon päätöstilaisuus järjestettiin Kännölässä tiistaina 8. toukokuuta.

Vuoden parhaaksi lujalaishiihtäjäksi valittiin Elmeri Lehtinen. Hänet palkittiin myös HS-ikäisen kiertopalkinnolla. Vuoden tyttöhiihtäjä on Liina Laine ja poikahiihtäjä Verneri Lehtinen.
Tilaisuudessa palkittiin myös muita menestyneitä nuoria hiihtäjiä. Palkinnon saivat Lujan mestaruushiihtoihin osallistuneet kisailijat sekä Luja-cupissa menestyneet ja Satakunnan juniorcupissa ja HS-cupissa kilpailleet hiihtäjät.

Urheilulajit: 

Sivut