Lauri Joona valmistautuu ensimmäiseen MM-ralliinsa

16.07.2019 Anu Haapalainen
Lauri Joona ja kartturinsa Markus Määttänen ajoivat yleiskilpailun voittoon Autoglym Rallissa. Kuva: Jarno Saari

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika ja JWRCsarjajohtajan päihittäminen. Siinä keikyäläisen Lauri Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista.

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaaajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

Urheilulajit: 

Kiviniitty-Cupissa tiukka tilanne

12.07.2019 Janika Ihanamäki
Kiviniitty-cupin toisessa osakilpailussa voittoon ajoi Markus Koskinen. Koskisen vauhdissa yrittää pysyä toiseksi tullut Äetsän UA:n Emil Prihti.

Kilpailu kärkisijoituksista kävi kiivaana, kun Kuninkaisten Moottoriradalla Huittisissa kilpailtiin Kiviniitty-Cupin toinen osakilpailu, V Japirak-JM. Tiukan taiston seurauksena oli, että kolmesta jokamiehenluokan osakilpailusta koostuvan cupin voittajat naisten, nuorten ja yleisessä luokassa ratkaistaan kolmannessa kilpailussa.

Urheilulajit: 

Dahlin kausi alkoi kolmella pokaalilla

20.06.2019
Ensimmäisenä kisaviikonloppuna Timo Dahlin saalis oli kaksi pokaalia Ffp-cupin lähdöistä ja yksi Touring car -luokasta.

Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsenen Timo Dahlin kausi alkoi kolmella palkinnolla. Hän on kauden ensimmäisten kisojen jälkeen toisella sijalla sekä Touring car -luokassa että volkkareiden Ffp-cupissa.
–On mahtava fiilis aloittaa kausi näin hyvin. Kyllä saa olla tyytyväinen, molemmat kilpurit ehjänä takaisin kilpailusta ja kolme palkintoa. Raskas oli viikonloppu, mutta on kannattanut tehdä töitä tämän eteen, Dahl kertoo.

Ensimmäiset kisat ajettiin Botniaringissä Kurikan Jurvassa.

Urheilulajit: 

Kolmas sija nosti Lauri Joonan SM-pistekärkeen

16.06.2019 Anu Haapalainen
SM-Pohjanmaan rallin jälkeen Lauri Joona kaasuttaa MM-rallipaikasta. Kuva: Hannu Rainamo

Ralli SM -sarja jatkui  Seinäjoella ja sen ympäristössä ajetulla SM Pohjanmaa-rallilla. SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona palasi  palkintokantaan ja nousi SM-pisteissä ensimmäiseksi. Samalla varmistui paikka Flying Finn Future Stars -finaalissa.

Kauden viides SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli, alkoi perjantaina nuotituksella. Edellisen kisan pieni pettymys oli nollattu, ja 22-vuotias keikyäläiskuski lähti kisaan tavoitteenaan mahdollisimman suuri SM-pistesaalis.

Urheilulajit: 

Lampinen etuvedolla Asfalttikunkun voittoon

21.05.2019 Janika Ihanamäki
Huittislainen Kimmo Lampinen voitti Suomen suurimmassa JM-kilpailussa arvostetun tittelin. Asfalttikunkku -tittelin arvostuksesta kertoo myös näyttävä pokaali.

Kolmepäiväinen jokamiehenluokan Asfalttikunkku XXX-kilpailu ajettiin Vetelissä Kemoran moottoriradalla pari viikkoa sitten. Kisaviikonlopun sunnuntaina ratkaistiin yleisen luokan Asfalttikukun titteli. Asfalttikunkun historiassa voitto tuli ensimmäisen kerran etuvetoisella autolla.

Tittelin voitti Punkalaitumen MK/UA:ta edustava huittislainen Kimmo Lampinen, joka kilpaili sekä EVK:ssa eli etu- ja kardaanivetoisten luokassa että yleisessä luokassa. Tavoite oli kilpailla, voitto tuli Lampiselle yllätyksenä. Mukana kannustamassa olivat avovaimo Venla ja pian yksivuotias Peetu-poika.

Urheilulajit: 

Tuuppareille hyvä vastaanotto

21.05.2019 Janika Ihanamäki
Tuupparit-luokassa kolmanneksi ajoi Henry Djakonowsky (vas.), toiseksi Joel Isaksson ja voittoon Toni Ketomäki. Keikyäläinen Ketomäki oli myös yleisessä luokassa toinen.

 

Huittisissa Kuninkaisten moottoriradalla ajettiin viikonloppuna jokamiehenluokan kilpailu, Huittisten Laatupalvelu JM. Kilpailijoita oli kaikkiaan 193 viidessä eri luokkassa.

Uutena luokkana mukana oli tuupparit, mikä sai kilpailijoilta kiitosta.

Nuorten luokan voittajaksi ajoi Vakka-Suomen UA:n Oliver Kuisma, toiseksi Säkylän UA:n Aleksi Isotuovola ja kolmanneksi Lopen UA:n Kaapo Ahola.

Urheilulajit: 

Numeroautot rasteilla Sastamalassa

23.04.2019

Kahdeksan tehtävärastia ja seitsemisenkymmentäajettua kilometriä. Sitä oli Numeroautoajot -kisailu Sastamalassa pääsiäisviikonlopun lauantaina. Rasteista osa oli Sastamalan Kiikassa.

Luokassa I voittoon ajoi Pauli Rainio vuoden 1973 Renault 12TS:llä. Toinen oli Jukka Pelttari, hän oli liikkeellä vuoden 1961 Renault Dauphinella. Kolmanneksi kaasutteli Hannu Rossi vuoden 1969 Opel GT:llä.

Luokassa II ykkönen oli Jyrki Ikäläinen vuoden -04 MG ZT-T 4,6I V8:llä. Kakkonen oli Jukka Ojansivu -04 Peugeotilla ja kolmonen Juha Anttisaari -98 Nissanilla.

Urheilulajit: 

Lauri Joona SM-pisteissä kolmantena

13.03.2019
Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen hakivat viidennen sijan SM Itärallista, missä sankka lumipyry väritti kisaa. Kuva: Jani Salonen

Rallin SM-sarjan talvikausi päättyi Joensuussa ajettuun SM Itäralliin. Kolmen ajetun kilpailun jälkeen keikyäläinen Lauri Joona on SM3-luokan mestaruuspisteissä kolmantena.

Etukäteen oli SM Itärallista jo tiedossa, että Pohjois-Karjalan ralliteiltä ei puutu korkeuseroja eikä haastavuutta.

–Hieno reitti, joskin melko vauhdikas omaan makuun. Saatiin hyvät nuotit aikaiseksi, mutta noille teille on melko haastavaa saada ihan täydellistä ”lappua”. Tiet ovat hienossa kunnossa, kertoili 22-vuotias Lauri Joona ennen viikonlopun kestävää kilpailua.

Urheilulajit: 

Lauri Joona kaasutti kakkoseksi Arctic Lapland Rallyssa

27.01.2019
-Tunturi on vaikea kilpailu, joten vaikka luokkavoitto oli lähellä, ei tämä toinen sija ihan hirveästi harmita. Saatiin paljon arvokkaita pisteitä koko SM-kautta ajatellen, Lauri Joona totesi. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Keikyäläinen 22-vuotias rallikuljettaja Lauri Joona sijoittui toiseksi rallin SM-sarjan avausosakilpailussa Rovaniemellä. GGTurbo Ford Junior Rally Teamin ilmoittamana Ford Fiesta R2 -autolla kilpaileva Joona onnistui paukkupakkasessa ajetussa kisassa lähes täydellisesti, ja ajoi peräti seitsemän kymmenestä SM3-luokan ek-pohja-ajasta.

- Omaan suoritukseen olen todella tyytyväinen, ei tehty mitään isoja virheitä koko kisan aikana. Ainahan sitä on jotain pientä parannettavaa. Auto toimi todella hyvin, samoin nuotti, kertoili Joona maalissa.

Urheilulajit: 

Niko Kömin kaulaan kultainen mitali Virossa

11.12.2018 Sari Mäkelä
Niko Kömi voitti SuperStock 600 -luokan.

Kiikkalainen Road Racing -kuljettaja Niko Kömi palkittiin viikonloppuna Tallinnassa Viron moottoriliiton palkintogaalassa. Kömin kaulaan ripustettiin kultainen mitali SuperStock 600 -luokan Viron mestaruuden merkiksi.

Niko Kömi kertoo, että tuleva kausi on SM-sarjan osalta vielä auki, mutta näillä näkymin se käsittää ainakin viisi kisaviikonloppua. Päivämäärät varmistuvat myöhemmin.
–Tavoitteeni SM-sarjassa on selkeä – Suomen mestaruus.

Urheilulajit: 

Sivut