Sydänmaan soratie on korkattu

10.09.2019 Janika Ihanamäki
Tuukka Hallia vauhdissa. Kuva: Olli Kotilainen

Rallisprintin nuori lupaus, Tuukka Hallia, päihitti moninkertaisen lajin suomenmestarin – isänsä Tomi Hallian.

Urheilulajit: 

Lauri Joona liukasteli kuudenneksi Laitilassa

04.09.2019
Keikyäläisen Lauri Joonan pieni lähtönumero aiheutti haasteita Laitilassa. Vauhti riitti tällä kertaa luokan kuudenteen sijaan.

Rallin SM-sarja jatkui kesätauon jälkeen Laitilassa. SM3-luokan kuljettajat olivat tälläkin kertaa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa johtanut 22-vuotias keikyäläinen Lauri Joona starttasi kisaan numerolla kolme. Ennen kisaa hän ennakoi haasteita nimenomaan lähtöpaikan vuoksi.

–Irtosoraa on tosi paljon ja tiet ovat kovavauhtisia. Haastava kisa tulossa näin pienellä lähtönumerolla, Joona ennusteli ennen starttia.

Urheilulajit: 

Lauri Joona MM-debyytissaan paras suomalainen ensikertalainen

06.08.2019 Anu Haapalainen
Päätöserikoiskokeen jälkeen Lauri Joonan ja Markus Määttäsen nimet löytyivät kaksivetoisten autojen tuloksista kolmannelta riviltä. Kuva: Honza Froněk

Keikyäläisen Lauri Joonan ralliuran ensimmäinen MM-startti Jyväskylässä sujui varsin mallikkaasti. Lopputuloksissa 22-vuotias sastamalalainen oli paras suomalainen ensikertalainen ja kaksivetoisten autojen kolmas.

Ennen Jyväskylän seudulla ajetun Neste Rallin alkua Joona oli varsin maltillinen tulostavoitteessa.

–Ehjää kisaa lähetään rakentamaan. Malttia pitää olla, kisa on pitkä ja haastava. Mitään erityistä tulostavoitetta ei ole. Maaliin kun pääsee, niin on aika korkealla tuloslistassa.

Urheilulajit: 

Kovaa, mutta järki päässä - Lauri Joonan motto Jyväskylän MM-rallissa

01.08.2019 Anu Haapalainen
–Onhan tämä sellainen joka kuskin unelma, kun pääsee Jyskälässä ajamaan, Lauri Joona sanoo ensimmäisestä MM-startistaan. Kuva: Toni Ollikainen

Keikyäläinen 22-vuotias Lauri Joona elää nuoren rallikuljettajan unelmaviikkoa. Jyväskylän MM-rallin reitti on nuotitettu ja edessä on uran ensimmäinen MM-startti.

Jyväskylän MM-ralliviikko alkoi kahden päivän nuotituksella. Reitti on nyt siirretty paperille, ja tänään torstaina on vuorossa Vesalan testierikoiskoe ja kisan ensimmäinen erikoiskoe Harjulla. Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen starttaavat kisaan numerolla 106.

Urheilulajit: 

Menestystä Timo Dahlille rata-ajossa

31.07.2019
uittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Timo Dahl (oik.) johtaa Touring car -luokkaa kahden kisaviikonlopun jälkeen

Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Timo Dahl on edennyt Touring car -luokassa sarjan kärkeen. Dahl johtaa kahden kisan viikonlopun jälkeen, volkkareiden Ffp-cupissa hän on kolmannella sijalla.

Kun Dahl ja koko tiimi pakkasivat kisaviikonloppuna autot rekkaan, he päättivät, että ilman palkintoja ei tulla takaisin.

Veteliin Kemoran moottoriradalle lähdettiin kahdella autolla. Dahl ajoi kolmessa eri luokassa kisaa.

–Testeissä hiottiin autot iskukuntoon ja jo silloin huomattiin, että vauhti oli kohdillaan, Dahl kertoo.

Urheilulajit: 

Lauri Joona valmistautuu ensimmäiseen MM-ralliinsa

16.07.2019 Anu Haapalainen
Lauri Joona ja kartturinsa Markus Määttänen ajoivat yleiskilpailun voittoon Autoglym Rallissa. Kuva: Jarno Saari

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika ja JWRCsarjajohtajan päihittäminen. Siinä keikyäläisen Lauri Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista.

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaaajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

Urheilulajit: 

Kiviniitty-Cupissa tiukka tilanne

12.07.2019 Janika Ihanamäki
Kiviniitty-cupin toisessa osakilpailussa voittoon ajoi Markus Koskinen. Koskisen vauhdissa yrittää pysyä toiseksi tullut Äetsän UA:n Emil Prihti.

Kilpailu kärkisijoituksista kävi kiivaana, kun Kuninkaisten Moottoriradalla Huittisissa kilpailtiin Kiviniitty-Cupin toinen osakilpailu, V Japirak-JM. Tiukan taiston seurauksena oli, että kolmesta jokamiehenluokan osakilpailusta koostuvan cupin voittajat naisten, nuorten ja yleisessä luokassa ratkaistaan kolmannessa kilpailussa.

Urheilulajit: 

Dahlin kausi alkoi kolmella pokaalilla

20.06.2019
Ensimmäisenä kisaviikonloppuna Timo Dahlin saalis oli kaksi pokaalia Ffp-cupin lähdöistä ja yksi Touring car -luokasta.

Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsenen Timo Dahlin kausi alkoi kolmella palkinnolla. Hän on kauden ensimmäisten kisojen jälkeen toisella sijalla sekä Touring car -luokassa että volkkareiden Ffp-cupissa.
–On mahtava fiilis aloittaa kausi näin hyvin. Kyllä saa olla tyytyväinen, molemmat kilpurit ehjänä takaisin kilpailusta ja kolme palkintoa. Raskas oli viikonloppu, mutta on kannattanut tehdä töitä tämän eteen, Dahl kertoo.

Ensimmäiset kisat ajettiin Botniaringissä Kurikan Jurvassa.

Urheilulajit: 

Kolmas sija nosti Lauri Joonan SM-pistekärkeen

16.06.2019 Anu Haapalainen
SM-Pohjanmaan rallin jälkeen Lauri Joona kaasuttaa MM-rallipaikasta. Kuva: Hannu Rainamo

Ralli SM -sarja jatkui  Seinäjoella ja sen ympäristössä ajetulla SM Pohjanmaa-rallilla. SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona palasi  palkintokantaan ja nousi SM-pisteissä ensimmäiseksi. Samalla varmistui paikka Flying Finn Future Stars -finaalissa.

Kauden viides SM-osakilpailu, SM Pohjanmaa-ralli, alkoi perjantaina nuotituksella. Edellisen kisan pieni pettymys oli nollattu, ja 22-vuotias keikyäläiskuski lähti kisaan tavoitteenaan mahdollisimman suuri SM-pistesaalis.

Urheilulajit: 

Lampinen etuvedolla Asfalttikunkun voittoon

21.05.2019 Janika Ihanamäki
Huittislainen Kimmo Lampinen voitti Suomen suurimmassa JM-kilpailussa arvostetun tittelin. Asfalttikunkku -tittelin arvostuksesta kertoo myös näyttävä pokaali.

Kolmepäiväinen jokamiehenluokan Asfalttikunkku XXX-kilpailu ajettiin Vetelissä Kemoran moottoriradalla pari viikkoa sitten. Kisaviikonlopun sunnuntaina ratkaistiin yleisen luokan Asfalttikukun titteli. Asfalttikunkun historiassa voitto tuli ensimmäisen kerran etuvetoisella autolla.

Tittelin voitti Punkalaitumen MK/UA:ta edustava huittislainen Kimmo Lampinen, joka kilpaili sekä EVK:ssa eli etu- ja kardaanivetoisten luokassa että yleisessä luokassa. Tavoite oli kilpailla, voitto tuli Lampiselle yllätyksenä. Mukana kannustamassa olivat avovaimo Venla ja pian yksivuotias Peetu-poika.

Urheilulajit: 

Sivut