Timo Dahlille kaksi kolmossijaa

17.10.2019
Tällä kaudella Timo Dahlille harmia tuottanut Volkswagen on jo vaihtunut BMW 325 e 36 xtremeen.

Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Timo Dahl päätti rata-autoilukautensa kahteen kolmossijaan ja yhteen kuutossijaan.
–Kausi oli raskas, mutta lopputulos kaudesta oli kuitenkin hyvä kokonaisuudessaan. Yksi kisa jäi väliin lomamatkan vuoksi, Dahl kertoo

Kolmanneksi Dahl kaasutti X Race Teamin nimissä touring car -sarjassa alle 2050.
Kolmossija tuli myös 2venttiili-luokassa, jossa Dahl ajoi Barbara Racing Teamissa.
Kuudenneksi Dahlin vauhti riitti volkkareiden Ffp-cupissa.

Urheilulajit: 

Joona kaasutti kakkoseksi Saarenmaa Rallissa

15.10.2019
Lauri Joonan ja Markus Määttäsen rallikausi 2019 päättyi Viron kisaan. Ensi vuoden suunnitelmat lyödään lukkoon marras-joulukuun vaihteessa. Kuva: Rallyphotos Finland

Keikyäläisen Lauri Joonan hyvin sujunut rallikausi kotimaassa sai jatkoa uran ensimmäisessä kisassa ulkomailla. Kotiin tuomisina oli toinen sija Virossa ajetusta Saarenmaa Rallista.

Ralli SM -sarjan SM3-luokan hopeamitalistilla, 22-vuotiaalla Lauri Joonalla on ollut kiireitä SM-sarjan päättymisen jälkeen. Ensin oli vuorossa kauden toiset Flying Finn Future Star -finaalitestit Pajulahdessa. Heti sen jälkeen käännettiin kilpurin nokka kohti Viroa.

Urheilulajit: 

Rallin SM-hopean jälkeen Lauri Joona kisaa paikasta MM-sarjassa

29.09.2019 Toimitus
-Kaudesta on hyvät fiilikset, vaikka onhan tämä ollut aikamoista vuoristorataa, totesi Lauri Joona. Kuva: Taneli Niinimäki

Rallin SM -sarja päättyi viikonloppuna Salon ja Turun seudulla ajettuun finaaliosakilpailuun. Sastamalalainen 22-vuotias Lauri Joona sijoittui kauden päätöskisassa kolmanneksi, mikä toi hänelle uran ensimmäisen SM-mitalin.

Lähtökohdat kauden päättävään osakilpailuun, Mad-Croc SM Ralli Salo-Turkuun, lähdettäessä olivat kutkuttavat ja SM3-luokan mestaruuteen oli mahdollisuudet useammallakin kuljettajalla. Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen olivat sarjapisteissä toisena, ja finaalikisassa oli jaossa puolitoistakertaiset pisteet.

Urheilulajit: 

Sydänmaan soratie on korkattu

10.09.2019 Janika Ihanamäki
Tuukka Hallia vauhdissa. Kuva: Olli Kotilainen

Rallisprintin nuori lupaus, Tuukka Hallia, päihitti moninkertaisen lajin suomenmestarin – isänsä Tomi Hallian.

Urheilulajit: 

Lauri Joona liukasteli kuudenneksi Laitilassa

04.09.2019
Keikyäläisen Lauri Joonan pieni lähtönumero aiheutti haasteita Laitilassa. Vauhti riitti tällä kertaa luokan kuudenteen sijaan.

Rallin SM-sarja jatkui kesätauon jälkeen Laitilassa. SM3-luokan kuljettajat olivat tälläkin kertaa lähtölistassa ylimpänä, ja luokkaa johtanut 22-vuotias keikyäläinen Lauri Joona starttasi kisaan numerolla kolme. Ennen kisaa hän ennakoi haasteita nimenomaan lähtöpaikan vuoksi.

–Irtosoraa on tosi paljon ja tiet ovat kovavauhtisia. Haastava kisa tulossa näin pienellä lähtönumerolla, Joona ennusteli ennen starttia.

Urheilulajit: 

Lauri Joona MM-debyytissaan paras suomalainen ensikertalainen

06.08.2019 Anu Haapalainen
Päätöserikoiskokeen jälkeen Lauri Joonan ja Markus Määttäsen nimet löytyivät kaksivetoisten autojen tuloksista kolmannelta riviltä. Kuva: Honza Froněk

Keikyäläisen Lauri Joonan ralliuran ensimmäinen MM-startti Jyväskylässä sujui varsin mallikkaasti. Lopputuloksissa 22-vuotias sastamalalainen oli paras suomalainen ensikertalainen ja kaksivetoisten autojen kolmas.

Ennen Jyväskylän seudulla ajetun Neste Rallin alkua Joona oli varsin maltillinen tulostavoitteessa.

–Ehjää kisaa lähetään rakentamaan. Malttia pitää olla, kisa on pitkä ja haastava. Mitään erityistä tulostavoitetta ei ole. Maaliin kun pääsee, niin on aika korkealla tuloslistassa.

Urheilulajit: 

Kovaa, mutta järki päässä - Lauri Joonan motto Jyväskylän MM-rallissa

01.08.2019 Anu Haapalainen
–Onhan tämä sellainen joka kuskin unelma, kun pääsee Jyskälässä ajamaan, Lauri Joona sanoo ensimmäisestä MM-startistaan. Kuva: Toni Ollikainen

Keikyäläinen 22-vuotias Lauri Joona elää nuoren rallikuljettajan unelmaviikkoa. Jyväskylän MM-rallin reitti on nuotitettu ja edessä on uran ensimmäinen MM-startti.

Jyväskylän MM-ralliviikko alkoi kahden päivän nuotituksella. Reitti on nyt siirretty paperille, ja tänään torstaina on vuorossa Vesalan testierikoiskoe ja kisan ensimmäinen erikoiskoe Harjulla. Lauri Joona ja kartturi Markus Määttänen starttaavat kisaan numerolla 106.

Urheilulajit: 

Menestystä Timo Dahlille rata-ajossa

31.07.2019
uittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Timo Dahl (oik.) johtaa Touring car -luokkaa kahden kisaviikonlopun jälkeen

Huittisten Urheiluautoilijoiden jäsen Timo Dahl on edennyt Touring car -luokassa sarjan kärkeen. Dahl johtaa kahden kisan viikonlopun jälkeen, volkkareiden Ffp-cupissa hän on kolmannella sijalla.

Kun Dahl ja koko tiimi pakkasivat kisaviikonloppuna autot rekkaan, he päättivät, että ilman palkintoja ei tulla takaisin.

Veteliin Kemoran moottoriradalle lähdettiin kahdella autolla. Dahl ajoi kolmessa eri luokassa kisaa.

–Testeissä hiottiin autot iskukuntoon ja jo silloin huomattiin, että vauhti oli kohdillaan, Dahl kertoo.

Urheilulajit: 

Lauri Joona valmistautuu ensimmäiseen MM-ralliinsa

16.07.2019 Anu Haapalainen
Lauri Joona ja kartturinsa Markus Määttänen ajoivat yleiskilpailun voittoon Autoglym Rallissa. Kuva: Jarno Saari

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika ja JWRCsarjajohtajan päihittäminen. Siinä keikyäläisen Lauri Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista.

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaaajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

Urheilulajit: 

Kiviniitty-Cupissa tiukka tilanne

12.07.2019 Janika Ihanamäki
Kiviniitty-cupin toisessa osakilpailussa voittoon ajoi Markus Koskinen. Koskisen vauhdissa yrittää pysyä toiseksi tullut Äetsän UA:n Emil Prihti.

Kilpailu kärkisijoituksista kävi kiivaana, kun Kuninkaisten Moottoriradalla Huittisissa kilpailtiin Kiviniitty-Cupin toinen osakilpailu, V Japirak-JM. Tiukan taiston seurauksena oli, että kolmesta jokamiehenluokan osakilpailusta koostuvan cupin voittajat naisten, nuorten ja yleisessä luokassa ratkaistaan kolmannessa kilpailussa.

Urheilulajit: 

Sivut