Luja HT:llä kymmenen peliä ja kymmenen voittoa

29.11.2019 Omari
A-P Mäkisen aloituksesta kiekko jälleen Luja HT:lla.

Luja HT kohtasi kotona Naantalin VG:n, jolla  on maine kovana vastustajana. Pelin ensimmäisillä minuuteilla Lujan maalivahti Juho Valtanen oli kuitenkin  maalivahdeista ainoa jolla oli töitä. Pelin alkua hallitsi VG ja näytti siltä, että pelistä tulee tasainen.

Kuitenkin ajassa 06.39 loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Miika Raittinen syötti Topi Viljaselle,  joka laukoi kiekon vastustajan maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Niklas Kulmanen ja peli oli kotijoukkueelle 1-0.  Tästä ehti kulua vain reilu minuutti, kun Markus Kankaanranta ohjasi kiekon maaliin Vikke Vieraan ja Kalle Pellin syötöistä. Luja HT oli vauhdissa.

Vastustaja kavensi vajaan minuutin kuluttua numeroiksi 2-1. VG  innostui erän puolivälissä laittamaan kentälle kuusi pelaajaa ja sai siitä rangaistuksen. Ylivoimatilanteessa kotijoukkueen  Niklas Kulmanen ei epäröinyt, vaan teki Jesperi Hakalan ja Markus Kankaanrannan syötöistä maalin. Luja HT:n neljännen maalin syöttivät Kalle Pelli ja Vikke Vieras, kiekon maaliin ohjasi Mats Alitalo. Vastustajan pelaaja otti jäähyn ilman kypärää pelaamisesta, ja taas oli Luja HT:n ylivoima oli tehokasta. Viidennen maalin teki Markus Kankaanranta, syöttäjät Niklas Kulmanen ja Kalle Pelli. Noin minuutti edellisestä Lujalaismaalista Mats Alitalo syötti Miika Raittiselle joka jakoi kiekon Topi Viljaselle ja tämä maaliin. Eikä taaskaan tarvinnut odotella kuin minuutin verran kun Markus Kankaanranta sai kiekon maalivahdin selän taakse. Syöttäjinä tässä olivat Niklas Kulmanen ja Jesperi Hakala. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Luja HT:n johtaessa 7-1.

Toiseen erään kotijoukkue lähti huomattavasti ensimmäistä erää verkkaisemmin. Erän ensimmäinen maali tulikin vastustajalle. Vasta kun toinen erä oli loppupuolella, teki Teemu Väisänen erän ainoa lujalaismaalin. Hän sai loistavan syötön pitkän sairasloman jälkeen kentälle palanneelta Antti Nurmiselta. Tilanne toisen erän jälkeen 8-2.

Kolmas erä lähti liikkeelle molempien joukkueiden jäähyillä. Ensin Luja HT kärsi rangaistuksen pelin viivyttämisestä ja VG:n Antti Rovio kampituksesta. Luja HT käytti taas ylivoiman hyväkseen. Kalle Pelli teki Markus Kankaanrannan ja Niklas Kulmasen syötöistä lukemiksi 9-2. Reilu minuutti tästä Kalle Mahlamäki syötti Teemu Tattiselle ja tämä Arttu Puputille,  joka laukoi lukemiksi 10-2. Luja HT:n alivoimatilanteessa vastustaja tasoitti peliä vielä maalin verran. Ottelun lopputulos 10-3 oli huikea.

Ehkä ensimmäisen erän ylivoimaisuus verotti Luja HT:n peliä ottelun muissa erissä. Hyvästä pelisuorituksesta läpi ottelun voidaan kiittää maalivahti Juho Valtasta. Myös otteluisäntänä toimineen Huittisten kaupungin palkitsema, kolme maalia tehnyt Markus Kankaanranta oli mies paikallaan.
Luja HT:n seuraava kotiottelu la 30.11 klo 16,00 Huittisten jäähallissa.

Urheilulajit: