Joona kaasutti kakkoseksi Saarenmaa Rallissa

15.10.2019
Lauri Joonan ja Markus Määttäsen rallikausi 2019 päättyi Viron kisaan. Ensi vuoden suunnitelmat lyödään lukkoon marras-joulukuun vaihteessa. Kuva: Rallyphotos Finland

Keikyäläisen Lauri Joonan hyvin sujunut rallikausi kotimaassa sai jatkoa uran ensimmäisessä kisassa ulkomailla. Kotiin tuomisina oli toinen sija Virossa ajetusta Saarenmaa Rallista.

Ralli SM -sarjan SM3-luokan hopeamitalistilla, 22-vuotiaalla Lauri Joonalla on ollut kiireitä SM-sarjan päättymisen jälkeen. Ensin oli vuorossa kauden toiset Flying Finn Future Star -finaalitestit Pajulahdessa. Heti sen jälkeen käännettiin kilpurin nokka kohti Viroa.

–Monta kertaa on ollut mielessä lähteä kisaamaan johonkin ulkomaille. Kun kausi saatiin Suomessa hyvin pakettiin, mietimme, voisiko johonkin lähteä vielä ajamaan. Tämä sattui olemaan sopivasti kalenterissa ja olen kuullut pelkkää positiivista kisasta, kertoi Joona.

Lauri Joonan rallikauteen 2019 on kuulunut Ralli SM -sarjan seitsemän osakilpailun lisäksi Jyväskylän MM-osakilpailu Neste Ralli sekä kotiseudulla ajettu Autoglym-Ralli. Viroon lähdettiin ottamaan oppia rennolla asenteella.

–Tavoitteena oli saada ehjät kilometrit ja oppia erilaisesta tiestöstä. Varovainen tavoite oli asetettu podiumille, mutta vaikeahan se on arvailla etukäteen, kun ei ole tietoa, kuinka lujaa paikalliset ajaa, kertoili Joona.

Saarenmaa Ralli oli Viron rallisarjan tämän kauden viimeinen eli seitsemäs osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin 13 erikoiskoetta, joiden kokonaispituus oli lähes 120 kilometriä. Joona kilpaili kartturinsa Markus Määttäsen kanssa EMV3-luokassa, johon oli ilmoittautunut kymmenen autokuntaa.

–Tiet olivat todella liukkaita Suomeen verrattuna ja paikallisten mukaan samanlainen "heikko pito" on sekä Virossa että Latviassa ja Liettuassa.

–Reitti oli muutenkin mielenkiintoinen. Välillä ajettiin ihan merenrannan vieressä ja sitten kaupungin keskustassa. Pääasiassa reitti oli kuitenkin sorateillä, mutta nekin olivat hieman erilaisia kuin kotimaassa ja märkä keli teki olosuhteet haastaviksi, kertasi Joona kilpailun reittiä.

Kaksikon kisa kisan kakkoseksi sujui ilman suurempia murheita. Lopputuloksissa he jäivät luokan voittajasta vajaat puoli minuuttia.

–Kisa itsessänsä sujui nousujohteisesti. Saatiin ajettua muutama pohja-aika sekä kaikki pätkät läpi ja sitä kautta oppia. Hieno kisa kaikin puolin ja järjestelyt olivat huippuluokkaa.

 

Urheilulajit: