Yli 300 suunnistajaa Kesälaitumen Rasteilla Vampulankylässä

02.07.2019 Johanna Koivisto
Kilpailunjohtaja Jukka Keskitalo ja Lauttakylän Lujan Jussi Seppälä ja Kaisa Teerikoski kävivät kisojen jälkeen suunnistusrataa läpi. Kuva: Johanna Koivisto

Vampulan Hoopinkallio oli tapahtumapaikkana kesäkuun viimeisenä päivänä suunnistetuilla Punkalaitumen Kunnon Kesälaitumen Rasteilla. Kisa kokosi paikalle yli 300 kilpailijaa, talkoolaista ja katsojaa.

Kilpailukeskuksena kansallisissa kisoissa toimi Huhtaalla sijaitseva Järrin tila ja keskimatkan suunnistusradat kiersivät vaativilla Hoopinkallion rinteillä ja metsiköissä. Kilpailunjohtajana toimi huittislainen Jukka Keskitalo.

Kilpailun radat olivat Punkalaitumen Kunnon Markus Salon ja Esko Nummen käsialaa. Maasto ja tarkkuutta vaativat radat saivat osallistujilta kiitosta.

Kilpailumaasto oli pääosin avokalliota ja niiden välisiä notkoja. Jalan nousemista ja suunnassa pysymistä testattiin maaston muutamassa tiheikössä ja harvennushakkuualueella, mutta hyvällä reitinsuunnittelulla sai osan huonommista paikoista kierrettyä.

–Saatiin hieno maasto ja Järrin tilalta koko pihapiiri kilpailukeskukseksi. Ilman maanomistajien myönteistä suhtautumista tällaisen tapahtuman toteuttaminen olisi ollut mahdotonta, kiitteli kilpailunjohtaja Keskitalo.

Eri sarjoissa kilpaili kaikkiaan 250 suunnistajaa. Kilpailun yhteydessä järjestelyille kuntosuunnistusradoille lähti 18 suunnistajaa.

Paikalle saatiin kilpailemaan myös suunnistuksen maailmanmestareita ja maajoukkueessa edustaneita suunnistajia. MS Parmaa edustanut Liisa Peltola kävi kuntosuunnistusradalla näyttämässä monelle nuoremmalle vauhtia kolmen kilometrin lenkillä kellottaen toiseksi parhaan rata-ajan.

Naisten D21A-pääsarjassa mitaleille sijoittuivat TP:n Salla Pitkänen, RasKan Sanna Ylikylä ja KangSK:n Sirra Toivonen .

Miesten pääsarjassa nähtiin kovaa vauhtia, kun konkarit, PIFin Mats Dahlén ja VaHan Timo Saarinen veivät H21A-sarjan voiton ennen AngA:n Petja Pöyhöstä. Dahlén on tänä vuonna vienyt jo kolme mitalia SM-kisoissa H40-sarjassa ja oli vuonna 2015 voittamassa Paimio-Jukolan norjalaisen Kristiansand OK:n riveissä.

Jo pienestä asti suunnistanut Lauttakylän Lujan Pyry Teerikoski oli tyytyväinen suoritukseensa, eikä hellekään haitannut nuorta miestä.
–Meni ihan kivasti ja metsässä pääsi juoksemaan paikoitellen kovaakin, hän totesi kisan jälkeen ja hymyili H12-sarjan pronssinen pokaali käsissään.

Tuloksia 30.6.:
H45 4,18 km (7): 1) Rami Rintala Hiisi 38.21, 2) Jussi Seppälä LLuja 39.13, 3) Jukka Jarva OrPo 40.48, 6) Petri Teerikoski LLuja 54.26.
D35 3,40 km (3): 1) Kaisa Teerikoski LLuja 36.50, 2) Saana Orkola HiKi 43.57, 3) Hanna Kaarto Rasti88 54.47.
H12 1,80 km (4): 1) Arttu Kivioja RasKa 18.12, 2) Sampo Syväterä TP 19.10, 3) Pyry Teerikoski LLuja 20.18.
 

 

 

 

Päivitetty 12.7. korjaamalla Kukonharja Vampulankyläksi ja lisäämällä tieto, että kilpailukeskus Järrin tila sijaitsee Huhtaalla.

 

Urheilulajit: