Lauri Joona valmistautuu ensimmäiseen MM-ralliinsa

16.07.2019 Anu Haapalainen
Lauri Joona ja kartturinsa Markus Määttänen ajoivat yleiskilpailun voittoon Autoglym Rallissa. Kuva: Jarno Saari

Yleiskilpailun voitto, ylivoimainen luokkavoitto, yhtä vaille kaikkien erikoiskokeiden pohja-aika ja JWRCsarjajohtajan päihittäminen. Siinä keikyäläisen Lauri Joonan saavutukset viime lauantaina ajetusta Autoglym Rallista.

Uransa ensimmäiseen MM-ralliin valmistautuvalla 22-vuotiaalla Lauri Joonalla ei tällä hetkellä ole vapaaajan ongelmia. Sitä ei nimittäin ole. Kesätöidensä ohessa logistiikan opiskelija valmistautuu uransa ensimmäiseen Jyväskylän MM-ralliin.

–Auto haettiin M-Sportilta Puolasta heinäkuun alussa ja siitä lähtien sitä on valmisteltu Jyväskylää varten, Joona kertoo.

Auto, jolla Joona aikoo kesyttää Sorateiden Grand Prix’n legendaariset erikoiskokeet, on Ford Fiesta R2T 2019. Vastaavilla kilpureilla ajetaan myös junioreiden MM-sarjassa (JWRC). Ennen Autoglym Rallia hän oli päässyt ajamaan vain yhdet testit.

–Päätimme osallistua Autoglym Ralliin Neste Rallin testimielessä. Toki aina kun kypärä laitetaan päähän ja numerot kylkiin, ajetaan myös voitosta, totesi Joona.

Testikisa sujui Joonalta ja kartturi Markus Määttäseltä erinomaisesti. Kaksikko ajoi vakuuttavasti saavuttaen lähes kaikilla erikoiskokeille pohja-ajan. Yksi erikoiskoe lipsahti junioreiden MM-sarjaa johtavan Jan Solans Baldón nimiin, kun Joonalla oli tilanteita auton osuttua kuoppaan ja kärsittyä rengasvaurioita.

Ralli SM-sarjan SM3-luokkaa johtava Lauri Joona vei Autoglym Rallissa nimiinsä sekä luokkavoiton että yleiskilpailun voiton. Yleiskilpailun voiton myötä hän sai nimensä kiertopalkintoon, josta löytyy aiemmilta vuosilta muun muassa Carlos Sainzin, Tommi Mäkisen, Juha Kankkusen ja Thierry Neuvillen nimet.

–Suuri kunnia saada nimi samaan joukkoon! Kisasta jäi hyvät fiilikset, kun saatiin hyvät testikilometrit alle. Nyt sitten jäädään odottamaan Neste Rallia, iloitsi Lauri Joona maalissa.

Rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu, Neste Ralli, ajetaan Jyväskylässä ja sen ympäristössä 1.–4. elokuuta.

Urheilulajit: