Kiviniitty-Cupissa tiukka tilanne

12.07.2019 Janika Ihanamäki
Kiviniitty-cupin toisessa osakilpailussa voittoon ajoi Markus Koskinen. Koskisen vauhdissa yrittää pysyä toiseksi tullut Äetsän UA:n Emil Prihti.

Kilpailu kärkisijoituksista kävi kiivaana, kun Kuninkaisten Moottoriradalla Huittisissa kilpailtiin Kiviniitty-Cupin toinen osakilpailu, V Japirak-JM. Tiukan taiston seurauksena oli, että kolmesta jokamiehenluokan osakilpailusta koostuvan cupin voittajat naisten, nuorten ja yleisessä luokassa ratkaistaan kolmannessa kilpailussa.

Toisen osakilpailun puolitoistakertaiset cup-pisteet menivät naisten luokassa Mynämäen UA:n Janina Salolle, Nokian UA:n Mari-Anne Järvelle, Kokemäen UA:n Riina Rajalalle, Säkylän UA:n Niina Lähteenmäelle ja Noormarkun UA/K:n Keikyssä asuvalle Riikka Holmalle.
Yleisessä luokassa tilaisuuden hyödynsivät Nokian UA:n Jarno Järvi ja Noormarkun UA/MK:n, Keikyässä asuva Toni Ketomäki.

Kiviniitty-Cupin viimeiseen koitokseen heinäkuun viimeisenä sunnuntaina naisten luokassa suuntaavat Mynämäen UA:n Salo ja Vakka-Suomen UA:n Nina Ylismäki, molemmilla 10 pistettä- Perässä on yhdeksällä pisteellä Kokemäen UA:n Rajala ja Noormarkun MK/UA:n Holma.
Nuorten luokassa tilanne on selkeämpi, Vakka-Suomen UA:n Oliver Kuisma joh-taa 24 pistellä toisena olevaa Lopen UA:n Kaapo Aholaa, jolla pisteitä on 16.
Yleisen luokan kärjessä on 42 kärkipistettä kerännyt Noormarkun MK/UA:n Ketomäki, takanaan Raision UA:n ja huittislainen Kokemäen UA:n Markus Koskinen 22 pisteellä. Äetsän UA:n Emil Prihti on neljäs 18 pisteellä. Ketomäen johto ei vielä tarkoita varma cup-voittoa.

Viimeisessä osakilvassa, Maanrakennus JM:ssä onkin odotettavissa tiukkaa taistelua jokamiehenluokan isoimmista pokaaleista – ja samalla Kiviniitty-Cupin voitosta.

–Viime aikoina jokkiskisoissa on ”vastustanut”. Japirak meni paremmin kuin odotin. Oli kiva, että voitto tuli, yleisessä ja tuuppariluokassa. Aina se hymyn huulille saa. Maanrakennus JM:äänkin tähdätään. Katsotaan mikä on sijoitus cupissa, jos auto kestää, Markus Koskinen sanoi.

–Viimeiseenkin kilpailuun ollan tulossa ajamaan. Kilpailussa tähtään A-finaaliin ja cup-voittoon. Toivotaan kilpailuun hyvää keliä ja finaalin ajoa, jos vaikka sattuisi voittamaan, Toni Ketomäki kaavaili.

–Jos auto pysyy ehjänä, niin ainakin Toni varmasti A-finaalissa ajaa. Itsekin Maanrakennus JM:ssä kilpailen. Saa nähdä, miten naisten luokan cup menee. Samalla autolla ajetaan avopuolison Toni Ketomäen kanssa, joten täytyy yrittää jättää se hänelle ehjäksi, Riikka Holma pohti.

 

Urheilulajit: