Kömin toinen SM-viikonloppu päättyi kaatumiseen

10.07.2019 Sari Mäkelä
Niko Kömi sanoo, että vauhti riittää palkintopallille, mutta huono tuuri on ollut nyt esteenä.

Kiikkalaisen Road Racing -kuljettaja Niko Kömin SM-sarjan toinen kisaviikonloppu päättyi kaatumiseen. Lauantaina hän ajoi ruutulipulle viidentenä. Kisa ajettiin kesäkuun lopussa Kemoran moottoriradalla.
–Viikonlopun ensimmäinen kaato tapahtui jo torstain harjoituksissa, kun ajoin ykkösmutkan jarrun pitkäksi ja jouduin ajamaan vauhdilla turvaalueen yli pehmustevallia päin. Siitä kuitenkin selvittiin ilman suurempia kolhuja.

–Alustan säädöt alkoivat hahmottua perjantai-iltapäivään mennessä ja kierrosajat kohenivat hyvälle tasolle.

Lauantain aika-ajossa Kömi ajoi uudella pyörällään ensimmäistä kertaa vesisateessa. Tuloksena oli yhdeksäs lähtöruutu.

Lauantain kisa ajettiin kuitenkin lähes kuivalla radalla. Kömi sai hyvän startin ja oli ykkösmutkassa kuudentena. Ruutulipulle hän ajoi viidentenä.

Sunnuntaina Niko Kömi ajoi warm-upissa kohtalaisen hyviä kierrosaikoja. Kisaan lähdettiin lauantain kisan parhaiden kierrosaikojen perusteella, joka tarkoitti Kömille viidettä lähtöruutua.

–Lähtö oli kohtuullinen ja säilytin paikkani ensimmäiselle suoralle. Radan alkuosan mutkayhdistelmässä ajoin linjan vähän leveäksi ja takana ollut pääsi ohi. Aloitin vimmatun takaa-ajon ja kellotin koko viikonlopun kolmanneksi parhaan kierrosajan, Kömi kertoo.

Yhdennellätoista kierroksella Kömi saavutti edessä ajavat ja yritti ohitusta.

–Tein virhearvion, enkä jostain syystä ollenkaan nähnyt vähän matkan päässä ollutta kierroksella ohitettavaa, joka kääntyi suoraan eteeni. Jouduin tekemään väistöliikkeen ja jarruttamaan voimakkaastii. Eturenkaan pito katosi ja kaaduinmelko kovasta vauhdista. Mies säilyi ehjänä, mutta kalusto kärsi.

Kömin seuraava kisa on Virossa Pärnun Auto24Ring-radalla heinäkuun puolivälissä

Urheilulajit: