Niko Kömi avasi kauden Slovakiassa

08.05.2019

Sastamalan Kiikassa asuva Niko Kömi avasi Road Racing -kauden Slovakiassa Slovakiaring-radalla.

Kahdeksan päivän ajamisesta ensimmäiset neljä päivää pyhitettiin uuteen pyörään totuttelemiseen ja uuden radan opetteluun.

–Pyörä tuntui hyvältä heti alusta asti, mutta pitkä ja tekninen rata teki omat haasteensa ajamiseen ja säätöjen hakemiseen, kertoo Kömi.

–Ensimmäisten treenipäivien jälkeen oli kolme ”vapaapäivää”, joiden aikana yritin sisäistää kaikki asiat ensimmäisten päivien testeistä.

Vapaiden jälkeen oli vuorossa kansainvälisen Alpe Adria -sarjan ensimmäiset osakilpailut. Kova tuuli ja kosteus antoivat lisämaustetta varsinkin aika-ajoihin.

Aika-ajojen tuloksena oli seitsemäs lähtöruutu. Kaikkiaan mukana oli 40 kuljettajaa. Niko Kömi ajoi maaliin viidentenä tiukan kilvanajon jälkeen.

–Sunnuntain kisa sujui starttia ja ensimmäistä kierrosta lukuunottamatta melko hyvin. Jäin ensimmäisessä mutkassa ”pussiin” ja putosin monta sijaa. Kärki pääsi karkuun, mutta sain taistelua itseni takaisin kympin sakkiin ja olin maalissa yhdeksäs.

–Kaiken kaikkiaan reissu meni hyvin ja sain ajettua paljon kierroksia ja kerättyä arvokasta dataa pyörän alustan säädöistä.

Seuraavaksi Kömi ajaa SM-sarjan avauskisoissa, jotka ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 8.–9. kesäkuuta.

Urheilulajit: