Lampinen etuvedolla Asfalttikunkun voittoon

21.05.2019 Janika Ihanamäki
Huittislainen Kimmo Lampinen voitti Suomen suurimmassa JM-kilpailussa arvostetun tittelin. Asfalttikunkku -tittelin arvostuksesta kertoo myös näyttävä pokaali.

Kolmepäiväinen jokamiehenluokan Asfalttikunkku XXX-kilpailu ajettiin Vetelissä Kemoran moottoriradalla pari viikkoa sitten. Kisaviikonlopun sunnuntaina ratkaistiin yleisen luokan Asfalttikukun titteli. Asfalttikunkun historiassa voitto tuli ensimmäisen kerran etuvetoisella autolla.

Tittelin voitti Punkalaitumen MK/UA:ta edustava huittislainen Kimmo Lampinen, joka kilpaili sekä EVK:ssa eli etu- ja kardaanivetoisten luokassa että yleisessä luokassa. Tavoite oli kilpailla, voitto tuli Lampiselle yllätyksenä. Mukana kannustamassa olivat avovaimo Venla ja pian yksivuotias Peetu-poika.

–Koko yö tehtiin autoa, Honda CRX:ään uusi moottori, perjantain EVK.ta varten. Autosta tuli hyvä ja lumikeli oli sille sopiva. EVK:n C-finaalissa olin kolmastoista. Lauantaina kilpailin yleisessä luokassa Opel Kadetilla. Alkuerässä olin toinen ja se oikeutti suoraan sunnuntain kisaan, Lampinen kertasi.

Sunnuntaina ajettiin pudotusajona vielä neljä lähtöä ennen A-finaalia.

Finaalin lähtö ei ollut Lampiselle paras mahdollinen, mutta auto oli hyvä, edellisenä päivänä satanut lumi sulanut ja rata kuiva. Hieman onneakin oli mukana. Lampinen voitti yleisen luokan ja samalla Asfalttikunkun tittelin.

Voitto on Lampiselle jokamiehenluokan harrastuksessa yllätyksenä saavutettu huippuhetki.

–Lähdössä jäin hännille. Kuljettajalla, joka oli selvässä johdossa, hajosi auto ja muutenkin oli tilannerikas finaali, Lampinen kertoi.

Kesäkauden suunnitelmissa Lampisella on kilpailla ainakin heinäkuussa Kar-daanikunkussa ja elo-syyskuun vaihteessa JM SM Liigassa 2019 Jalasjärvellä.

Myös avovaimo harrastaa jokamiehenluokkaa ja aikoo kilpailla, jos töiltä ehtii.

–Honda tuli Asfalttikunkusta kotiin. Opel jäi ehjäksi ja meni ostotarjousmenettelyssä kilpailun jälkeen kaupaksi. Minulla on noin tusina kilpa-auton aihiota. Kilpaileminen edellyttää, että saan tehtyä auton valmiiksi kilpailua varten, Lampinen totesi.

Urheilulajit: