KeikY C1 -nuorille kultaa TFT-turnauksessa

14.05.2019 Kimmo Kuusiniemi
Joukkueessa Eero Uusitalo, Eemeli Hyppölä, Lauri Rantapelkonen, Niko Hirsimäki, Jami Airio, Kristian Vesamäki, Santeri Oinonen, Niko Kuusiniemi, Eeli Hirsimäki, Veikka Westergren ja Tammi Kylväjä sekä Petri Rantapelko ja Satu Ojala-Kuusiniemi.

Keikyän Yrityksen C1-poikien kausi päättyi Länsirannikon ja Sisä-Suomen ylialueellisessa sarjassa maaliskuussa neljänteen sijaan.

Kauden päättyessä niin aikaisin haluttiin vielä osallistua johonkin turnaukseen ihan höntsymielellä. Joukkue osallistuikin Ilveksen salibandyosaston järjestämään Tampere Floorball Tournamentiin eli TFT-turnaukseen. Kaikkiaan turnaukseen osallistui 21 joukkuetta. C1-poikien sarjassa oli kolme lohkoa ja yhteensä kymmenen joukkuetta.

Alkulohkon otteluissa ensin kaatui 02-Jyväskylä lukemin 7–1 ja RSS Panthersin kanssa pelattiin tasan 3–3. Koko joukkue iloitsi varmasta 4. sijasta, joka jo ylitti kaikkien odotukset.

Seuraavana päivänä semifinaalissa vastaan tuli Kooveen pelaajista kasattu Hönästars, joka kaatui tiukassa pelissa lukemin 2–1 ja finaalipaikka varmistui.

Finaalissa vastaan tuli Oulun Floorball, jolle oli koko turnauksessa tehty vain kaksi maalia. Joukkueen odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, mutta finaalista tulikin melkoinen trilleri. Kaksi minuuttia ennen loppua Oulun johtaessa 5–3 olivat kannustusjoukot jo varmoja hopeasta, mutta KeikY ei antanut periksi. Kavennus 5–4 tuli ajassa 38.48 ja tasoitus ajassa 39.59. Vähän aikaa joutuivat tuomarit neuvottelemaan, oliko pallo maalissa ennen loppusummeria.

Joukkueen riemu oli rajaton tuomarin näyttäessä keskialoitusta. Jatkoaikaa ehdittiin pelata alle kolme minuuttia, kun sarjan pistepörssin voittaneen Niko Hirsimäen laukaus painui oululaisten verkkoon ja KeikYn juhlat olivat valmiit. Erään pelaajan sanoin ”tämä tuntuu kuin Stanley Cupin voitolta, tulen muistamaan tämän pelin ikuisesti”.

Joukkue osallistuu vielä 17.– 19. toukokuuta Tallinnassa pidettävään turnaukseen.

 

Urheilulajit: