Amanda Kotaja palkittiin Vampulan Urheilijoiden parhaana

28.05.2019 Mauno Kotamäki
Vampulan Urheilijoiden palkitut yhteiskuvassa.

Vampulan Urheilijoiden viime vuoden parhaana urheilijana palkittiin Amanda Kotaja. Hänen ykkössaavutuksiaan olivat pyörätuolikelauksen 100 metrin Euroopan mestaruus ja pronssitila 200 metrillä.

Palkinnon ja stipendin lisäksi hän sai jälleen vuodeksi haltuunsa Maunon maljan.

Vaikka EM-tasolla menestystä tulikin, Kotaja jäi viime kaudella hiukan edellisvuosien parhaista kelausajoista, koska hänellä oli ongelmia käden kanssa.

Alkavan kauden näkymät ovat kuitenkin selvästi paremmat.

–Kuluneena talvena treenit ovat sujuneet erittäin hyvin. Kisakauden aloitan Sveitsissä ja kauden pääkilpailu on marraskuussa Dubaissa pidettävät MM-kisat, Amanda Kotaja kertoi.

Palkitsemistilaisuudessa palkinto ja stipendi luovutettiin myös viime vuonna toista kertaa 15-vuotiaiden sarjan Suomen mestaruuteen frisbeegolfissa yltäneelle Anni Mäkelälle.

Kotajan ja Mäkelän lisäksi seuratalo Jukolassa palkittiin laajasti eri lajeissa menestyneitä urheilijoita.

Lentopallojunnuista palkittiin Power Cupissa 2017 tsemppisarjassa neljänneksi sijoittunut E-tyttöjen lentopallojoukkue, kokoonpanona Essi Johansson, Iiris Nikko, Liisi Sundman, Sanna Tähtinen ja Milla Tähtivuori.

Palkinnon sai myös aluemestaruussarjassa viime kaudella kunnostautunut D-tyttöjoukkue, jossa pelasivat Selma Ala-Viikari, Julia Johansson, Juulia Lamminen, Emmiina Matintalo, Lotta Saarimaa, Liisi Sundman, Iina Viljanen ja Veera Vuorentausta.

Juniorilentopallosta palkittiin myös Nanna Talvitie, joka pelasi viidenneksi sijoittuneessa lounaisen Suomen joukkueessa valtakunnallisessa alueiden välisessä turnauksessa.

Yleisurheilusta palkittiin piirin ikäkausihuipentumassa mitaleille sijoittuneet Sanni Tähtinen ja Selma Ala-Viikari. Aikuisurheilijoista huomioitiin lajeissaan SM-mitaleille yltäneet Johanna Sirviö ja Veli-Matti Laine.

Vuoden Vampulan urheilijalaisena palkittiin Petri Kurvinen ja nuoren urheilijan sisumaljan sai vuodeksi haltuunsa Niklas Kouvo. Vampulan Urheilijain viirillä muistettiin Mauno Kotamäkeä.

Palkinnot jakoivat seuran puheenjohtaja Timo Talvitie ja Hanna Arve-Talvitie.

–On erittäin hienoa, että Vampulan Urheilijoilla oli näin paljon palkitsemiskriteerit täyttäneitä urheilijoita, totesi Timo Talvitie.

Urheilulajit: