LP-Vampulan Iina Andrikopoulou vuoden Läpimurto-pelaaja

29.04.2019
Iina Andrikopoulou ottelussa LP Viestiä vastaan. Kuva: Mauno Kotamäki

LP-Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou on valittu naisten Mestaruusliigan kauden Läpimurtopelaajaksi. 20-vuotias Andrikopoulou pelasi ensimmäisen liigaottelunsa vasta päättyneen kauden avausottelussa.
Andrikopoulou oli debyyttikaudellaan koko liigan runkosarjan kolmanneksi paras suomalainen pistenainen 255 pisteellä. Ässätilastoissa nainen oli koko liigan neljäs ja kotimaisista pelaajista paras 43 ässäsyötöllä.

−Koko kausi on ollut minulle yhtä yllätystä. En osannut odottaa 1-sarjasta liigaan tullessa edes peliaikaa, joten olihan kausi todella kiva ja hieno, Andrikopoulou myöntää.

Hän kehuu muun muassa valmentaja Darko Dobreskovia, joko uskalsi luottaa tulokkaaseen. Pelillisesti Andrikopoulou näkee suurimman harppauksen tapahtuneen aloitussyötöissä, mutta Liigassa pelaaminen on hänen mielestään myös kehittänyt pelisilmää aivan uudella tavalla.

Kauden Läpimurtopelaajat valitaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa yleisöäänestyksen perusteella. Andrikopoulou sai 32 prosenttia annetuista äänistä. Äänestyksen niukka kakkonen oli Hämeenlinnan Lentopallokerhon Emmi Riikilä, joka sai 29 prosenttia äänistä. Kolmanneksi sijoittui Pölkky Kuusamon Veera Hämäläinen 14 prosentin äänisaaliilla.

Andrikopoulou palkitaan Kultaisen liigan otteluiden yhteydessä Tampereella syntymäpäivänään 25.5.

Urheilulajit: