Lauttakylän Lujan ja säkyläläisen Lännen Kiekon yhteistyöjoukkueen Tšekin turnausmatkalta roppakaupalla muistoja

23.04.2019
Kisapaikkakunta Roudnicen lisäksi jääkiekkoilijat tutustuivat Prahaan, tässä ollaan Raatihuoneen edustalla.

Lauttakylän Lujan ja Lännen kiekon -06 AAA-tasolla pelaavan jääkiekkojoukkueen turnausmatkaa oli valmisteltu ajatuksen tasolla jo viime keväästä.
Tositoimiin varainkeruussa päästiin loppuvuodesta, kun kohde varmistui Tšekiksi. Huhtikuisen reissun isäntäkaupunkina oli 13 000 asukkaan Roudnice nad Labem, joka on Prahasta noin 50 kilometriä luoteeseen.
Roudnice oli kaunis, rauhallinen ja turvallinen pikkukylä juniorienkin keskenään liikkua ja viettää joukkueena vapaa-aikaa.

Ensimmäinen päivä vietettiin tutustumalla Prahaan bussista katsellen sekä vanhassa kaupungissa kävellen.
Illaksi siirryttiin tutustumaan turnauskaupunkiin ja purkamaan varusteet jäähallille pukuhuoneeseen.

Seuraavana aamuna oli varattuna jääaikaa viime hetken treeniin ja jäsenten verryttelyyn ennen iltapäivän ja turnauksen ensimmäistä peliä.
Peli- ja pistelaskutapa oli meille totutusta poikkeava, mutta käytännössä lopulta hyvä. Kutakin joukkuetta vastaan pelattiin yksi kahden erän peli ja erien lopputulokset pisteytettiin erikseen. Tuomarilinjaukset välillä vähän ihmetyttivät, mutta joka maassa tuomarit taitavat olla ”puusilmiä”.

Vastustajiksi turnaukseen oli ilmoittautunut paikallisia joukkueita. Todettava on, että taso on Tšekissä kovaa. Kannustuskulttuurikin siellä on kovempaa, rummut ja torvet soivat ja väkeä oli paljon katsomossa paikallispelien aikana.
Mutta emme mekään huonoja olleet! Peleistä tuli voittoja, tasapelejä ja niukkoja tappioita.
Talven aikana käytetyt tunnit joulukuusien myynnissä, makkaranpaistossa, haravointitalkoissa ynnä muussa sellaisessa eivät todellakaan menneet hukkaan!

Kolmen päivän pelien jälkeen kotiin tuomisina oli lopulta neljäs sija ja komea pokaali. Jarno Tuomola sai turnauksen parhaan hyökkääjän palkinnon, jonka ojensi Roudnicen kunnanjohtaja. Pitipä hän tšekiksi pitkän puheenkin, jonka sisältö jäi meille täysin vieraaksi.

Joukkueessa pelasivat maalivahdit Noel Asa ja Eetu Aaltonen sekä kenttäpelaa-jat Kustaa Harjunmaa, Lassi Koivunen, Aaro Kokko, Oskari Kyrömäki, Mikael Mylläri, Matias Nokkala, Roope Rintamaa, Nooa Salonen, Luca Turto, Jarno Tuomola, Sakari Vatka ja Joona Vähä-Heikkilä.
Valmennuksesta vastasi Sami Salonen.
 

 

 

Urheilulajit: